Pantolon yasağı kalktı

Kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi Genel Kurul’da kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul Salonu’nda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM İdari Teşkilatı memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyecek ve kravat takacak; kadınlar ise ceket ve etek veya ceket ve pantolon giyebilecek.

Teklif üzerindeki görüşmelerde iki değişiklik önergesi verildi.

BDP’nin, yöresel kıyafetlerin de giyilebilmesi, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in ise düzenlemenin 6 ay sonra yürürlüğe girmesine ilişkin önergeleri kabul edilmedi.

Genç’in önergesinin, “Pantolon diktirmek zaman alacağından maddenin 6 ay sonra yürürlüğe girmesi daha uygun olur” gerekçesi, AK Parti sıralarından tepkiye neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iktidar partisi sözcülerinin, CHP’ye yönelik eleştirileri değerlendirirken, “Demokrasi dersi vermeye kalktı bu arkadaşlarımız” dedi.

Pantolonla girdiler

 

Öte yandan teklif üzerinde görüşmeler devam ederken, Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, Genel Kurul’a pantolonla girdi. 

BDP Grubu’nun sırasında bir süre görüşmeleri takip eden Zana, bir müddet sonra salondan ayrıldı.

Daha sonra HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Genel Kurul Salonu’na pantolonla gelerek çalışmalara katıldı. 

Haber

İlginizi Çekebilir