'Mesele çözüldüğünde 76 milyon kazanacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Salonu’ndaki 3. Sanayi Şurası’nda konuştu. İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Meselenin terör mesleesi olmadığını biliyoruz. Bu meselenin diplomatik, ekonomik boyutu var. Mesele daha erken çözülseydi ekonomi daha  fazla büyüyecekti. Mesele çözüldüğünde kazanan biz olacağız. Kazanan Ak Parti, belli işadamı olmayacak. 76 milyonun tamamı kazanacak. Türk, Laz, Kürt, Sünni, Alevi, mahallenin bakkalı da, simitçi de, yatırımcı da kazanacak. Mesele 76 milyonunun meselesidir. İşi idare edebilirdik. Çözümsüzlüğü çözüm gibi yansıtabilirdik. Risk almayabilirdik o zaman ekonomiyi büyütemezdik, ihracatı çıkaramazdık, faizleri tek haneli oranalra çekemezdik. Onlar bunu neden halledemediler? Niye daha önce olmadı? Türkiye’yi büyütemez, milletin yüzüne bakamaz, aynaya bile bakamazdık. Milletimizin önünde başımız dik hesabımızı verebiliyoruz. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edecek, neticeye menzile ulaşacağız. Türkiye kendi savaş gemisini, uydusunu, İHA’sını yapabilen ülke haline geldi. Türkiye bilim insanları ile, teknikerleri ile uzmanları ile ilgi çekici konular üzerinde çalışıyor. Türkiye’nin ilk kızılötesi kamerası, yerli nevigastyon gibi projelerin üzerinde çalışıyor. Ağacın meyva vermesi zaman alıyor. Ama bakımını yaparsanız bol bol meyva veriyor.

Hükümet olarak saniyicilerimizin önünü açmak için adımlar attık. Sanayicilerimizle el ele vereceğiz ve Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Yerli Otomotivi unutmuyoruz. Sanayicilerimiz artık bu kararı vermelidir. KEndi İHA’larımızı üretmeye başladık bundan çok daha rahat olan yerli otomobilimizi de kendimiz üretmeliyiz.

Haber

İlginizi Çekebilir