Kuvvetli yağış ve fırtına etkili oluyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Antalya, Muğla, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Güney ve Güneydoğu yönlerden esen rüzgarın Kuzey Ege’de kuvvetli fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor.

 

İSTANBUL’DA YAĞMUR VE FIRTINA ETKİLİ OLDU

Öte yandan İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yağmur ve fırtına ile esen rüzgar etkili oldu. Taksim’de kısa sürede yol kenarlarında su birikintileri oluştu.

Vatandaşlar yağmur ve sert rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Aşırı rüzgar sebebiyle bir seyyar satıcının arabası devrildi.

Seyyar satıcı çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla arabasını yerden kaldırdı. Yağmur aralıklarla devam ediyor.

 

İDO’DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş., bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, iptal edilen bazı deniz otobüsü seferleri ve saatleri şöyle:

“06.45 Bursa-Kadıköy-Kabataş, 07.00 Kabataş-Kadıköy-Bursa, 07.05 Bostancı-Kartal/Yalova ve 08.30 Yalova/Kartal-Bostancı.”

 

BALIKESİR’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Bu arada Balıkesir’in Edremit İlçesinde de etkili olan şiddetli yağmur, Cumhuriyet Mahallesi Gençlik Caddesi, Cennet Ayağı Öğretmenevi çevresi, Yeşil Camii ve Güvenevler mevkilerinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Vatandaşlar suları tahliye etmeye çalışırken zor anlar yaşadı. Onlarca araç da su basan cadde ve sokaklarda mahsur kaldı.

Edremit Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri, tıkanan menfez girişlerini açarak su akışını hızlandırmaya çalışıyor.

Bölgede sağanak etkisini sürdürmeye devam ediyor.

 

İZMİR’DE SAĞANAK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İzmir kent merkezinde 06.00 sıralarında başlayan sağanakta, yaklaşık 1,5 saatte metrekareye 16,4 kilogram yağış düştü.

Alsancak Gar Kavşağı ve Cumhuriyet Bulvarı başta olmak üzere önemli geçiş noktalarında su birikintilerine yol açan sağanak, sabahın ilk saatlerinden itibaren araçların geçişini güçleştirdi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ekipleri, yağışla su baskını açısından riskli bölgelerde, kontrol yaparak önlem aldı.

 

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, bugün öğleden sonra Muğla sahil şeridinde, akşam saatlerinde Antalya ve batı ilçelerinde, gece yarısından sonra da doğu ilçelerinde çok kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava durumu sağanak ve gökgörültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar Muğla sahil şerinde öğleden sonra çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Antalya ve batı ilçelerinde akşam saatlerinde, Göller Yöresi’nin güney kesimlerinde ve Antalya’nın doğu ilçelerinde gece yarısından sonra çok kuvvetli olacak.

Güney yönlerden kuvvetli esen rüzgar, öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Kaş arasında, akşam saatlerinden itibaren de Alanya-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar şeklinde esecek.

 

DENİZLERDE HAVA

Denizlerde rüzgar güney yönlerden 4 ile 5, öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Kaş, gece saatlerinden itibaren Alanya-Anamur arasında 5 ile 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1,5 ile 3 metre civarında olacak.

Hava, yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak geçecek. Görüş yağış anında 1 kilometreye kadar düşecek.

Haber

İlginizi Çekebilir