'Yeniden yargılamaya olumlu bakıyoruz'

Başbakan Erdoğan, Japonya gezisi öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir çok konuya değinen Erdoğan’a Ergenekon ve Balyoz davalarında gündemde olan yeniden yargılanma konusu soruldu.

Başbakan Erdoğan, “Dün Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile bir araya geldiniz. Görüşmenin ardından Balyoz ve Ergenekon’da yeniden yargılamaya yeşil ışık yaktığınız şekilde kamuoyunda algılandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Kendileri taleplerini bize ilettikleri gibi, hükümetimizin özellikle üçüncü döneme kadar yaptıkları bu çalışmadan vatandaş olarak özellikle memnuniyetlerini ifade ettiler. Ve talepler noktasında tabii; Ergenekon, Balyoz, bunlarla ilgili kanaatlerini ifade ettikten sonra, dedik ki: Biz bununla ilgili, bu konuya zaten, yeniden yargılama konusuna, olumlu bakıyoruz. Bu konuyla ilgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar ve bu çalışmalarda bitmek üzere. Ben tekrar Adalet Bakanıma da kendi yanında da söyledim, kendileriyle de irtibatta olacaklar, bunları değerlendirecekler, konuşacaklar.

Ve yeniden yargılanma noktasında da bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Yeter ki yasal altyapısı oluşturulsun. Hele hele muhalefetin de bu noktadaki katkısı, olur veya olmaz önemli değil, olursa bunu anayasal düzenlemeye kadar taşırız, olmazsa yasal düzenleme olarak elimizden geleni, yasalar çerçevesinde ne yapılabilecekse bunları yapmaya gayret ederiz.”

Haber

İlginizi Çekebilir