HSYK'dan o savcılara ret!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 17 Aralık operasyonunun ardından görev yerleri değiştirilen aralarında, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık soruşturmasının koordinasyonunu yapan Zekeriya Öz, Ergenekon savcılarından Fikret Seçen ve 25 Aralık 2. dalga operasyonunun savcısı Muammer Akkaş’ın da bulunduğu savcıların “yeniden inceleme” taleplerini reddetti.

 

117 GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

 

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonun ardından HSYK’nın hakim ve savcı atamalarını gerçekleştiren 1. Daire’sinde iki üye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın teklifiyle değiştirilmiş, değişiklik sonrası 1. Daire’deki denge hükümet lehine değişmişti.

Değişikliğin hemen ardından 1. Daire iki kararname ile 117 hakim ve savcının görev yerini değiştirmişti. 1. Daire; hakkında inceleme başlatılan 17 Aralık soruşturmasının sorumlu Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ü de tedbiren Bakırköy Başsavcı Vekilliği’ne atamıştı.

Öte yandan üç savcının görev yeri değişikliğini 6’ya karşı 1 oyla yapan Daire’nin “yeniden inceleme talebi” reddinde oy dağılımı 3’e karşı 4 oy oldu. Talepleri reddedilen savcılar 1. Daire’nin kararına itiraz ederse son kararı 22 kişilik HSYK Genel Kurul’u verecek.

Haber

İlginizi Çekebilir