CHP'nin adayları belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve 13 saat süren Parti Meclisi’nde (PM), aralarında bazı illerin de bulunduğu 300 seçim bölgesindeki belediye başkan adayları belirlendi.

PM’de İzmir’in kalan 17 ilçesinin ve Ankara’nın ilçelerinin adayları da netleşti.

Kadıköy ve Çekmeköy dahil, kalan 200 seçim bölgesinde aday belirme yetkisi ise Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) devredildi.

Kılıçdaroğlu, MYK’nın ardından adayların durumlarının görüşüldüğü PM’ye başkanlık etti. Genel merkez binasında gerçekleştirilen ve 13 saat süren PM’de, daha önce 900 adayını belirleyen CHP, 300 adayını daha netleştirdi.

CHP, Trakya’da mevcut belediye başkanlarını değiştirdi. Buna göre, Edirne’de Recep Gürkan (milletvekili), Kırklareli’de Mehmet Siyam Kesimoğlu (milletvekili), Tekirdağ’da Kadir Albayrak Belediye Başkan Adayı oldu.

Toplantıda, CHP için önemli seçim bölgelerinden olan Çankaya için bu ilçenin eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen aday gösterildi. Yenimahalle Belediye Başkanlığı adaylığı için mevcut başkan Fethi Yaşar uygun bulundu.

 

İSTANBUL TARTIŞMASI 

PM toplantısı, özellikle İstanbul’un ilçe belediye başkanlıkları üzerinde uzun tartışmalara sahne oldu.

Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Çekmeköy adayları üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine saat 23.30 sıralarında PM toplantısına ara verildi. Arada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Seçim Aday Belirleme Komisyonu üyeleri ile Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından PM toplantısına geçildi. Toplantıda, İstanbul’un ilçeleri, sabaha karşı 5 sularında gizli oylama yapılarak belirlendi.

Bu sırada Maltepe’den iki otobüsle genel merkez binasına bir grup partili geldi. Maltepe’de mevcut Belediye Başkanı ve Aday Adayı Mustafa Zengin’i destekleyen yaklaşık 60 kişilik grup, parti önünde sloganlar attı.

İstanbul Beyoğlu’na Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil aday gösterildi. Beşiktaş’ta İsmail Ünal’ın yerine Murat Hazinedar, Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu aday gösterilmesi uygun görüldü.

 

İZMİR ADAYLARI NETLEŞTİ 

CHP PM’de, İzmir’in kalan 17 ilçesinin tamamının adayları belirlendi. Böylece İzmir’in tüm ilçeleri netleşmiş oldu.

Konak’ta Hakan Tartan’ın yerine eski İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, Buca’da Ercan Tati’nin yerine eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina aday gösterildi.

Belirlenen adaylara ilişkin kesin listenin bugün açıklanacağı bildirildi.

Öte yandan, PM’de İstanbul Kadıköy ve Çekmeköy’ün de aralarında bulunduğu 200 seçim bölgesi için adayları belirme yetkisinin MYK’ya verildiği kaydedildi.

Haber

İlginizi Çekebilir