Kasımpaşa'da tekrar maçı!

Spor Toto Süper Lig’de 15. haftanın tekrar maçında Kasımpaşa, bu akşam saat 20:00’de Beşiktaş’ı konuk ediyor.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak mücadeleyi hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

Ligin ikinci yarısına deplasmanda Trabzonspor beraberliğiyle başlayan Beşiktaş, son iki haftada ise evinde Kayseri Erciyesspor’u 3-2 ve deplasmanda Gaziantepspor’u 2-1 mağlup ederek 6 puan topladı.

Lider Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki puan kayıplarıyla umutlanan “Kara Kartallar”, Kasımpaşa ile oynayacağı tekrar maçını kazanarak liderle arasındaki puan farkını 5’e indirmeye çalışacak.

Beşiktaş, lacivert-beyazlı rakibini mağlup ettiği takdirde ikinci sıradaki Galatasaray ile puan farkını da bire indirecek.

 

TEKRARLANMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Süper Lig’in 15. haftasında iki takım arasında oynanan ve 2-1 Kasımpaşa’nın üstünlüğüyle biten karşılaşmanın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanmasına karar verilmişti.

İki ekip arasında 15 Aralık 2013’te oynanan karşılaşmanın 29. dakikasında Beşiktaş’ın atağı sırasında tribünden atılan ikinci topu eline alan Kasımpaşa futbolcusu Ryan Donk, Almeida’nın ceza alanı içindeki pozisyonuna müdahale etmişti. Elindeki topu, Portekizli oyuncunun hakimiyetindeki meşin yuvarlağa atan Donk’un bu hareketi sonrası Beşiktaş Kulübü itirazda bulunmuştu. Beşiktaş’ın başvurusunu değerlendiren TFF Yönetim Kurulu, mücadelenin tekrarına karar vermişti. TFF Tahkim Kurulu’nun da kararı onaylamasının ardından iki ekip tekrar maçında bu akşam karşı karşıya gelecek.  

TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar vermişti.

 

TARAFTARIN FERNANDES’E SALDIRISI GÜNDEM YARATMIŞTI

Maçta Donk’un hareketinin yanı sıra bir taraftarın sahaya girip Manuel Fernandes’e saldırması da gündem yaratmıştı.

Karşılaşmanın 80. dakikasında sahaya giren taraftar, Portekizli oyuncuya tekme atmıştı. Saldırının ardından Beşiktaşlı oyuncular Ramon Motta ve Hugo Almeida da taraftara yönelik hareketlerinden dolayı kırmızı kart görmüştü.

Haber

İlginizi Çekebilir