Kaptan Phillips'in gemisinde cinayet!

Oscar adayı Kaptan Phillips filmine konu olan Maersk Alabama adlı yük gemisinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 eski ABD deniz kuvvetleri komandosunun ölü bulunduğu bildirildi.

Maersk Alabama’nın güvenliğinden sorumlu Trident Group şirketi, olayın, Maersk Alabama’nın Madagaskar’ın kuzeydoğusunda demirli bulunduğu sırada meydana geldiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, özel güvenlik personeli olarak gemide bulunan emekli Navy SEAL komandosu Jeffrey Reynolds ve Mark Kennedy gemi personeli tarafından ölü bulundu. Her ikisi de 44 yaşında olan komandoların ölüm nedenleri henüz tespit edilemedi. ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Oscar adayları arasında olan Kaptan Phillips filmine konu olan Maersk Alabama, 2009 yılında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmış, gemi Amerikan donanmasınca düzenlenen operasyonla kurtarılmıştı. Gemiye çıkan ve kaptan Richard Phillips’i kaçıran korsanlar, ABD deniz kuvvetlerine bağlı keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Haber

İlginizi Çekebilir