Zuckerberg'in yıllar önce yaptığı milyar dolarlık hata

Facebook, popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp’i 19 milyar dolara satın aldı.

Milyonlarca kullanıcısı olan uygulamanın yaratıcılarından Brian Acton’ın 2009 yılında Twitter ve Facebook’a iş başvuru yaptığı öğrenildi. O zamanlar Yahoo’da 11 yıllık deneyimli bir mühendis olarak çalışan Acton, yeni bir iş arayışına girdi.

Acton, Twitter ve Facebook’a başvuruda bulundu. Önce Twitter’dan ret cevabı alan Acton, Facebook’a da kabul edilmedi. Acton bu haberi Twitter hesabından “Facebook beni reddetti. Muhteşem insanlarla tanışmak için çok iyi bir fırsattı. Bir sonraki macerayı dört gözle bekliyorum” sözleriyle duyurdu.

Acton aylar sonra, beklediği maceraya kavuştu ve Yahoo’dan iş arkadaşı Ukrayna göçmeni Jan Koum ile Whatsapp’i geliştirdi. Acton’ın iş başvurusunu geri çeviren Facebook için “Zuckerberg, milyar dolarlık bir hata yapmış” yorumu yapıldı.

Jan Koum, dünya çapında 190 milyon kişi tarfından kullanılan whatsapp uygulamasını gözetim altından yaşadığı Sovyet dönemindeki çocukluk anılarından ilham alarak yarattığını ifade etti. 2009’da Facebook’un Brian Acton’u reddetmesi, Acton ve Koum’mu bugün milyarder iki ortak yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir