Cumhurbaşkanı Gül: Youtube ve Facebook Kapatılamaz

Başbakan Erdoğan’ın “YouTube ve Facebook’un kapatabileceği” yönündeki açıklamasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, “Bu platformaların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “YouTube ve Facebook’un da kapatabileceği” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Abdullah Gül, şunları söyledi:

“Türkiye demokratik bir hukuk ülkesidir. Gerilemek söz konusu olmaz, kimse de böyle bir şeyi özlemez. İnternet konusundaki yasayı biliyorsunuz. Sıkıntılı durumlar vardı, TBMM’de noksanlıkları da düzelttiler.

YouTube gibi Facebook gibi platformlar dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz. Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse birisine haraket veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda suç aynıdır, takibi yapılır. Herhangi bir şekilde özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil.” Gül, Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon davası hükümlüsü eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’la ilgili kararıyla ilgili olarak ise “”Başbuğ ile ilgili müracaatı, Anayasa Mahkemesinin oy birliğiyle almış olmasını da çok değerli bir karar olarak görüyorum. Uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu hep söyledim” dedi.

Haber

İlginizi Çekebilir