"Bu son olsun"

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde tören sona erdi. Öğle saatlerinde düzenlenen törene saatler önce binlerce kişi akın etti. Cenaze töreninde yapılan çağrılarda kalabalığın sessiz olması istendi.

İşte dakika dakika Okmeydanı’nda yaşananlar…

12:45
Okmeydanı Cemevi’ndeki tören sona erdi. Berkin’in cenazesi helallik için evine götürülüyor. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı’na götürülecek.

12:40
Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan “Berkin’i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin’im gitti ama milyonlarca Berkin’im var artık” dedi.

12:40
Cenaze töreni başladı. Berkin’in tabutu getirildi. Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin’in cenaze namazını kıldırıyor. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okuyor.

12:35
Berkin’in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

12:20
Cemevi önünde toplanan binlerce kişi ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ sloganı atıyor.

12:15
Okmeydanı’nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi’ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

BİR KİŞİ FENALAŞTI
Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ
Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı’nda.

CHP ve BDP’li VEKİLLER CEMEVİNDE
Sarıgül’ün ardından CHP’li vekiller Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, umut Oran, Süheyl Batum, Müslüm Sarı, Aykut Erdoğdu, HDP ve BDP’den Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel Cemevinde.

    Acılı anneler birbirine sarılıp ağladı

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM
Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI
Ankara’da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem’in annesi, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’a sarılıp ağladı.

    BENİM DE 14 YAŞINDA ÇOCUĞUM VAR

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU’NDAN
Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi, alkışlandı.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR
Şişli Belediyesi’nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi’nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin’in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.

    YABANCI BASIN OLAYLARI BÖYLE GÖRDÜ

OKMEYDANI’NDA BEKLEYİŞ SABAHA KADAR SÜRDÜ

‘UMUDUN ÇOCUĞU BERKİN ELVAN’

Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı. Berkin Elvan’ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, ‘Umudun çocuğu Berkin Elvan’,  ’15’inde bir fidan Berkin Elvan’ şeklinde sloganlar attı.

Haber

İlginizi Çekebilir