Malezya uçağından 6 gündür haber yok

Güney Çin Denizi’ndeki on binlerce kilometrelik alanda yürütülen arama çalışmalarına 12 ülkeden çok sayıda helikopter, uçak, gemi ve ekip katılıyor. Son olarak Çin’e ait bir uydu, uçağın kaybolmadan önce son kez kule ile temasa geçtiği bölgede enkaz parçalarına benzeyen cisimleri görüntülemişti.

Ancak uçağın enkazı, Çin uydusunun işaret ettiği yerde de bulunamadı. Malezya hükümeti uçaktan hala haber alınamadığını açıkladı. Malezya Ulaştırma Bakanı Hishammuddin Hüseyin kaybolan uçakla ilgili son bilgileri paylaştı: “Rolls Royce ve Boeing ekipleri burada Kuala Lumpur’da ve Malezya Havayolları ve beraberinde araştırma ekipleri ile birlikte Pazar gününden bu yana çalışıyorlar. Yeni bilgilere ulaşıldığı zaman bunlar teyit edilmeli.

Bugün medyada yer alan haberlerin ardından Malezya Havayolları, Rolls Royce ve Boeing’den söz konusu konuyla ilgili bilgi istedi. Rolls Royce ve Boeing’e göre bu haberler asılsız.” Bu arada Amerikan medyası uçağın kontrol kulesi ile son görüşmenin ardından dört saat daha uçtuğunu iddia etmişti.

Ancak Malezya Havayolları söz konusu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, cumartesi günü Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile radardan kaybolmuştu. Yetkililer, mekanik arıza, pilot hatası, sabotaj ya da terör eylemi gibi tüm olası nedenler üzerinde duruyor. Kuala Lumpur’daki havaalanında ise yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Haber

İlginizi Çekebilir