Twitter Kapatıldı!

Başbakan dün kökünü kazıyacağız demişti…

Türkiye’de artık Twitter’a erişim sağlanamıyor!

Dün, önce Başbakan Erdoğan “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” dedi, ardından Başbakanlık’tan Erdoğan’ın sözleriyle ilgili bir açıklama geldi ve gece saatlerinde Twitter’a erişim engellendi.

Sosyal paylaşım sitesine ulaşmak isteyenler, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın erişim sorgulama sayfasında da yer alan, mahkemelerin Twitter’a erişimi engelleme kararlarıyla karşılaştı.

Konuyla ilgili resmi açıklama ise, gece yarısından sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan geldi.

Kurum, vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter’da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararları verildiğini bildirdi.

Açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın, 5651 sayılı kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre çalışmalarını yürüttüğü anımsatıldı. 

 

“MAHKEME KARARLARI YOK SAYILDI”

Vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter’da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kararlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na ulaşmış ve başkanlığımız tarafından içeriğin çıkarılması Twitter’dan istenmiştir. Ancak, mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır.

Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter’a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür.”

 

“İÇERİKLER ÇIKARTILIRSA SON VERİLECEK”

Açıklamada, “yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği” bildirildi. 

 

BAŞBAKAN ‘KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ’ DEDİ

Başbakan Erdoğan dünkü Bursa mitinginde, Twitter’ı kastederek “kökünü kazıyacağız” demiş, Başbakanlık Basın Müşavirliği de, Başbakan’ın bu sözlerine açıklık getiren bir duyuru yapmıştı.

Haber

İlginizi Çekebilir