Öcalan'dan Nevruz mesajı

Nevruz kutlamalarına katılmak için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı’na geldi.

Belediyeye ait araçlarla ücretsiz parka taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana alındı.

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, şu sıralarda Abdullah Öcalan’ın mesajını okundu.

Önder, şunları aktardı:

Nevroz ateşini bir uyanış ve demokrasi şölenine dönüştüren halkımızı selamlıyorum. Hepinize yürek dolusu selamlarını gönderiyorum, merhaba.

Birbirini tekrarlayan darbelerle mi, tam bir demokrasiyle mi yola devam edeceğiz, soru budur

Şu ana kadar yürütülen bir diyalog süreciydi ve önemliydi. Bu süreçte iki taraf da birbirlerinin iyi niyetini, gerçekçiliğini, yeterliliğini test etmiştir. Bu testten hükümetin ağırdan alma, tek taraflı yürütme, yasal temelden kaçınma ve uzatma tutumuna rağmen iki taraf da barış arayışından kararlılıkla çıkmıştır. Gelgelelim diyalog süreçleri önemli olmakla birlikte bir bağlayıcılık içermezler. Bundan dolayı da kalıcı bir barış için yeterli güvence oluşturamazlar. Gelinen noktada müzakere sistematiği için yasal bir çerçeve kaçınılmaz olmuştur.

Barış savaştan daha zordur ama her savaşın da mutlaka bir barışı vardır. Biz direnirken korkmadık, barışırken de korkmayacağız. Direnişimiz kardeş halklara yönelik değil, zulüm düzenine karşı olmuştur. Barışımız hükümetler, devletler için değil; Anadolu Kürdistan ve bütün Mezemopotamya hakları içindir.

Kürtçe ve Türkçe, ”Nevruz kutlu olsun” yazılı flamaların asıldığı alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 10 bin kişi alandaki koordinasyonu sağlamaya çalıştı.

Bazıları yöresel kıyafet giyinen ve zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yerlere yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı alanda yemek, tatlı, su ve ciğer kebap satıyor.

Platformda aralarında Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice’nin de yer aldığı 10 dilde, “Nevruz kutlu olsun” pankart yer alıyor.

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınladığı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır’a gelen 350’yi aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı.

Alanda toplanan gruplar, müzik yayını eşliğinde halay çekti. Çocuklar alanın yakınındaki parkta oyun oynarken, bazı aileler de çimlere serdikleri kilimlerin üzerine piknik yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir