Cumhurbaşkanı Gül'den sert açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gizli Suriye toplantısının servis edilmesi ile ilgili ilk kez konuştu. Gül, “Bu devletin güvenliğine yönelik casusluk faaliyetidir. Dinlenmesi, izlenmesi büyük cüretkarlıktır. Bu işe bulaşanlar ortaya çıkartılacak. Kanunların emrettiği en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır.” dedi.

Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

Suriye’deki gelişmelerden dolayı Suriye sınırının hassas olduğunu herkes biliyor. Tehlikelere karşı tedbir alıyoruz. Son dönemlerde Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağı Süleyman Şah Türbesi’dir. Orayla ilgili tehditler ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı’nın başkanlığında bu tedbirleri, konuştukları toplantının dinlenmesi, izlenmesi büyük cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine yönelik casusluk faaliyetidir. Onlar devlet bürokrasisinin en üstündeki insanlardır.

Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği olaydır. Ne gerekirse yapılacak. Bu faaliyeti kimler yaptı, kimler katkı verdi, kimler düşündü ortaya çıkartılacaktır. En üst seviyedeki devlet bürokrasisinin bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantıdır bu toplantılar. Bu işe bulaşanlar ortaya çıkartılacak. Kanunların emrettiği en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır.

Haber

İlginizi Çekebilir