Fransa’da Başbakan Değişti

Hollande halka sesleniş konuşmasında, Jean-Marc Ayrault hükumetinin istifasını kabul ettiğini söyledi: “Siz memnuniyetsizliğinizi ve hayal kırıklığınızı ifade ettiniz. Buraya mesajınızı aldığımı söylemeye geldim. Çünkü bu açık. Bu yüzden Fransız hükumetini kurma görevini Manuel Valls’a emanet ediyorum. O doğru niteliklere sahip.

Güçlü, uyumlu ve birleşik bir takımımız, diğer bir deyişle, bir ‘mücadele hükumetimiz’ olacak.” Fransızlar başbakanlık görevine getirilen Valls’ın agresif yapısı olduğunu düşünüyor: “İçişleri Bakanı olarak o birçok görevi yerine getirdi. Başbakan olarak işi çok daha zor olacak. Bu iyi bir seçim mi? Bunu zaman gösterecek. Ona kolay gelsin diyorum.”;

“O saldırgan biri. Bizim, Fransızların gerçekten beklediği isim değil. Aslında kriz zamanlarında sakin davranarak, diplomasiyle onun üstesinden gelebilirsiniz; ancak ne zaman burada bir kriz olsa Valls her seferinde saldırganlığıyla ön plana çıktı.”

Belediye seçimlerinde iktidardaki PS’nin yüzde 42, muhalefetteki Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) yüzde 49 oy alması hükumetin kabine değişikliğine gitmesini gündeme getirmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir