House Müziğinin Babası Hayatını Kaybetti

House müziğinin babası olarak sayılan Frankie Knuckles hayatını kaybetti.

Michael Jackson ve Whitney Houston’ın şarkılarını düzenleyen, “Your Love” ve “The Whistle Song” gibi ünlü parçalara imza atan Knuckles, 59 yaşında hayata veda etti.


Knuckles’ın ölüm haberi, dostu DJ David Morales tarafından twitter hesabında duyuruldu. Morales, ”“Büyük üzüntü içinde can dostum Frankie Knuckles’ın bugün yaşamını yitirdiğini yazıyorum. Şu anda bundan daha fazlasını yazamayacağım. Üzgünüm”” dedi.


Knuckles’ın uzun süreli iş ortağı olan Frederick Dunson da The Chicago Tribune’a yaptığı açıklamada, ünlü müzisyenin, “öğleden sonra evinde beklenmeyen bir şekilde hayatını kaybettiğini” söyledi.
Ünlü müzisyenin ölüm nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, bazı internet sitelerinde Knuckles’ın, “tip 2 diyabetin” yol açtığı komplikasyonlar sonucu öldüğü belirtildi.

Bronx’ta dünyaya gelen Frankie Warren Knuckles Jr, müzik kariyerine New York’ta başlamış ve akıl hocalığını DJ Larry Levan yapmıştı. Diskonun ölmeye başladığı 1970’lerde Chicago’ya taşınan Knuckles, Soul ve R&B kayıtlarına elektronik bateri tınılarını ekleyerek bu türün öncüsü olmuştur.


Chicago’da The Warehouse kulubünde çalışırken isim yapan Knuckles, bir röportajında “O zamanlar şehirde başka hiçbir yerde duyulmayan melodileri çalan tek DJ’’dim” demişti.


Knuckles, 1982’de kendi mekanı Power Plant’i açmış, House müziğin klasikleri arasında kabul edilen “Your Love” ve “Baby Wants to Ride” parçalarına imza atmıştır. Sonrasında Virgin Records ile çalışan Knuckles, burada Mary J Blige, Janet Jackson, Pet Shop Boys, Diana Ross, Luther Vandross ve Toni Braxton’ın şarkılarını düzenlemiş ve 1997 yılında bu dalda Grammy ödülü kazanmıştır.

Haber

İlginizi Çekebilir