Ankara'da Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi!

 Ankara’da Memur-Sen üyeleri, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etmek için Demokrasi Parkı’nda bir araya geldi.

Grup üyeleri daha sonra sloganlar eşliğinde ellerindeki meşalelerle Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne yürüdü.

“İnsanlık İdam Ediliyor, Uyan Dünya” pankartı açan grup adına, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuştu.

Gündoğdu, “Onlarca yıl Mubarek’e tahammül eden darbeciler ve Batılı güçler, yüzde 52 oy alıp milletin gönlünde taht kuran Mursi’ye 1 yıl bile dayanamamış ve darbe yapmıştır. Bu darbe halk iradesine darbedir. Demokrasiye darbe suçuna yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart’ta idama mahkum etti” dedi.

Eylemciler yaptıkları basın açıklamasının ardından BM Temsilciliği önüne kurulan temsili darağacını ateşe verdi. Alev alev yanan darağacını söndüren eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı. 

 

AYASOFYA’DA 2 BİN KİŞİ TOPLANDI 

Öte yandan Mısır’daki gfelişme İstanbul’da da protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği eylem için Ayasofya Meydanı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ilk olarak burada akşam namazı kıldı. Namazın ardından tekbir getiren kalabalık, askeri darbeyle indirilen Mursi lehine sloganlar attı. Sık sık “Rabia” işareti yapan kalabalık, ‘Beni de yazın, 530 olsun’, ‘Kardeşim sen özgürsün, 530 olmaya geldik’, şeklinde pankartlar taşıdı.

Eyleme katılan gruptan bazılarının kefeni temsil eden kıyafet giymeleri dikkat çekti.

Haber

İlginizi Çekebilir