İstanbul Film Festivali'nin En İyileri Seçildi

İstanbul Film Festivali’nin önemini festival direktörü Azize Tan anlattı:

‘‘İstanbul gerçekten Avrupa ve Asya arasında bir köprü görevi görüyor. Bizim endüstri bölümümüzün adı da Köprüde Buluşmalar. Avrupalı hatta dünyadan birçok sinemacı ile Türk seyircisini ve sinemacılarını buluşturuyoruz.’‘ İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası alanda büyük ödülü Altın Lale’nin sahibi ‘Blind’ filmi ile Norveçli yönetmen Eskil Vogt oldu. Norveçli yönetmene ödülünü Jüri başkanı Asghar Farhadi takdim etti. Eskil Vogt, filmi Blind’da birden bire görme duyusunu kaybeden bir kadının hafızasını canlı tutma çabalarını anlattığını belirtti: ‘‘Aslında körlükle ilgili sinemada çok ilginç şeyler yapılabileceğini düşünüyorum.

Bu konuyla oynayabilirsiniz. Görme duyularını kaybeden kişiler bir trajedi yaşayabiliyorlar. İşte filmin bir konusu da bu.’‘ İstanbul Film Festivali’nin En İyi Filmi Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ‘Ben O Değilim’ seçildi. Kocası hükümlü bir kadınla tanışan ve zamanla hapishanedeki eşin kimliğini ele geçiren bir adamın hikayesini konu alan film festivalde En İyi Müzik ve En İyi Senaryo dallarında da ödüle layık görüldü. Son günlerin tartışmalı yapımı ‘İtirazım Var’ın yönetmeni Onur Ünlü ise festivalden En İyi Yönetmen unvanıyla döndü.

Polisin bir camide işlenen cinayetin ucunu bırakmasıyla dedektifliğe soyunan imamı konu alan komedi yapımın başrolü Serkan Keskin ise En İyi Aktör dalında ödüle layık görüldü. Vahide Gördüm ise Levent Semerci yönetmenliğinde çekilen ‘Ayhan Hanım’daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu seçildi. İstanbul Film Festivali’nde bu sene 15 gün boyunca 230 yapım seyirciyle buluştu.

Haber

İlginizi Çekebilir