Eurovision’da final heyecanı başladı

2014 Eurovision Şarkı Yarışması, yarı finallerinin ilk bölümü sonuçlandı. Finalde rekabet edecek ülkelerin bir kısmı 6 Mayıs’ta açıklandı. 29 yaşındaki Dilara Kazimova yarı finalleri geçmenin heyecanını yaşıyor. Kazimova Azerbaycan’ı temsil ediyor. Sırbistan’ın adayı Sergej Cetkovic ise Moj Svijet isimli parçasıyla Eurovision’da en iyi olmak için yarışıyor.

New York doğumlu Andras Kallay-Saunders ise Running isimli parçasıyla Macaristan’ı temsil edecek. Rusya adına ise Tolmachevy Kardeşler Shine isimli parçayı seslendirecek.

Valentina Monetta ise 3. kez Eurovision Şarkı yarışmasında final heyecanı yaşıyor. San Marino’lu müzisyen Monetta’nın seçtiği parça ise Maybe. İsveç‘i ise 2014 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Sanna Nielsen, Undo isimli parçasıyla temsil edecek.

Ilse DeLange ve Waylon The Common Linnets gurubunun solistleri olarak Hollanda için finallerde olacaklar. İzlandalı punk rock gurubu Pollapönk final heyecanını ülkesine yaşatacak. Kurucu ülkeler İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere ve İspanya direkt finale çıkıyorlar. Bu sene Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması’nın finalleri 10 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek.

Haber

İlginizi Çekebilir