Carlos Vives'den Dünya Kupası Şarkısı

Grammy ödüllü Kolombiyalı müzisyen Carlos Vives, aktörlük hayatının ardından başladığı müzik kariyerinde adını tüm dünyaya duyurdu. “Şarkım ‘La Copa de Todos’ dünya kupası ruhunu tam olarak yansıtacak. Biliyorum biraz ukalalık gibi gelecek kulağa ama yapılan versiyonlarıyla bu parça, gol sevincini haykıran bir adamın tüm hislerini yansıtıyor.’‘

Yarı zamanlı olarak Miami ve Bogota’da ikamet eden Vives kendini uluslararası bir sanatçı olarak tanımlıyor. Peki ama ilham perisi nereden geliyor? Carlos Vives bu soruyu şu sözlerle cevapladı: “Size komik gelecek ama müzik yapmaya başladığımda hep Vallenato’yu düşünürdüm. Evet bu yerel bir tarz ama rock ve hip hop’a da uyumlu. Bir gün kendi kendime ‘bir rock gurubuna sahip olmak istiyorum ama ismi ne olmalı’ dedim.

Sonunda gurubu ‘Carlos Vives ve Kasaba’ olarak adlandırdım. Evet bu ismi verdim çünkü benim doğduğum yer Santa Marta’dan hem mühendis, doktorlar hem de aktör ve müzisyenler çıkar.

Gördüğüm en iyi sanatçılar hep kasabalardan gelmiştir.’ Unicef Barış Elçisi ilan edilen Carlos Vives çalışmanın önemine inanıyor. Bugün Carlos Vives Kolombiya’nın en tanınan en başarılı ve dünyada üne kavuşmuş ismi. O kendi vatanında müziklerini yapıyor ve özünü hiç unutmuyor.

2010 yılında Dünya Ekonomi Forumu için Davos’a davet edilen müzisyen Latin Amerika’nın küresel alandaki durumundan bahsetmişti.

Haber

İlginizi Çekebilir