IŞİD 28 Türk Tır şoförünü rehin aldı!

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İskenderun Limanı’ndan Musul’un Geyara Termik Santrali’ne mazot taşıyan 28 Türk TIR şoförünü rehin aldı.

 

MUSUL’UN KONTROLÜ IŞİD’DE

 

IŞİD, ülkenin ikinci büyük kenti olan Musul’un büyük bölümünde kontrolü ele geçirmiş durumda. IŞİD militanlarıyla güvenlik güçleri bölgede 4 gündür çatışıyor.

Arap medyasına göre, geceyarısı çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Irak güvenlik güçleri çekilince kent büyük ölçüde militanların kontrolüne geçti.

 

HALK KENTİ TERK EDİYOR

 

Arap medyasına konuşan Musul valisi, siyasi ve askeri yetkililerin kenti terkettiklerini söyledi. Musul valisi, valilik ve güvenlik birimlerine ait binaların denetiminin IŞİD’in elinde olduğunu söyledi. Vali, Musul için uluslararası bir müdahale olması gerektiğini belirtti.

Kent halkının büyük bölümü ise Musul’u terketti. Irak Şam İslam Devleti son dönemde Suriye’nin yanı sıra Irak’ta da saldırılarını arttırdı.

 

ÜÇ BİN MAHKUM FİRAR ETTİ

 

Öte yandan, IŞİD militanları, kentteki Baduş Cezaevi’ne saldırı düzenledi. Saldırıda IŞİD ve El-Kaide Örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 3 bin tutuklu ve mahkumun firar ettiği öğrenildi.

Haber

İlginizi Çekebilir