Angelina Jolie'den Siyasi Atak

Oscarlı oyuncu Angelina Jolie ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’in ev sahipliğinde Bosnalı kadınların dramı gündeme taşınıyor. 4 günlük zirvede 140 ülkeden temsilci Angelina’nın ‘dünyayı değiştirme gücü’nden yararlanacak. İngiltere’nin başkenti Londra’da çatışma alanlarında cinsel şiddet kullanımını önlemeyi amaçlayan 4 günlük dev zirve Oscarlı oyuncu Angelina Jolie ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’in ev sahipliğinde başladı.

140 ülkeden üst düzey delegelerin katılacağı zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen 39 yaşındaki Jolie, büyük bir değişime öncü olmasını umduğu zirveyi Bosna savaşının isimsiz tecavüz kurbanlarına adadı. “Tarihte bir ilk” olarak tanımlanan zirvenin ExCel Kongre merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde Dışişleri Bakanı Hague ile birlikte bir basın açıklaması yapan Jolie “Buraya gelirken Bosna’ya yaptığımız son ziyarette tanıştığımız kadınlardan, özellikle de tek bir tecavüz kurbanından bahsettik. O kadın bizlere utandığı için henüz oğluna tecavüze uğradığını söyleyemediğini itiraf etmiş ve tecavüzcüsünü sokaklarda özgürce gezerken görünce dünyanın onu terk ettiğini hissettiğini söylemişti” dedi. Jolie sözlerine “İşte buraya gelirken bunu hatırladık ve kendimize acaba o bu zirve hakkında ne düşünürdü diye sorduk. Bu zirve onun için” diyerek devam etti.

CİNSEL ŞİDDET SUÇLARINA DİKKAT ÇEKECEK

Birleşmiş Milletler Özel Delegesi Angelina Jolie’ye çatışma bölgelerine yaptığı birçok ziyarette eşlik etmiş olan Dışişleri Bakanı Hague ise “Angelina Jolie’nin çatışma alanlarındaki cinsel şiddete karşı kampanyada aramızda olması gerçekten çok önemli O büyük bir değişim yaratacak gücü elinde bulunduruyor” dedi. Hague ve Jolie 4 günlük zirve boyunca Londra’nın farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek birçok etkinliğe katılacak. Çatışma bölgelerinde cinsel şiddet suçu işleyen kişilerin yargılanma olasılığını güçlendirecek yeni bir uluslararası protokolün tanıtımını yapacak olan ikili perşembe günü de 140’dan fazla ülkeden delegelerin katıldığı ve Nijerya’nın Kuzeyi’ndeki güvenlik problemlerinin tartışılacağı bir toplantıda hazır bulunacak.

Cuma günü ise William Hague, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry birlikte bir panele katılarak zirveyi kapatacak. Zirve süresince çatışma alanlarında cinsel şiddet konulu birçok film gösterimi de yapılacak ve çeşitli sergiler düzenlenecek.

Haber

İlginizi Çekebilir