'Frozen' Müzikleriyle Rekora Koşuyor

Küçük kızların yeni sevgilisi Disney Yapımı animasyon filmi ‘Frozen’ın birbirinden güzel 10 şarkısı dillerden düşmüyor. Filmin ‘Let It Go’ adlı şarkısı film müziği dalında Oscar alınca albüme ilgi daha da arttı.

Disney yapımı Oscar ödüllü animasyon filmi Frozen’ın müzikleri, Billboard 200 listesini fethetti. Listede 13 hafta bir numara olan Frozen albümü, müzik dünyası için aslında büyük bir sürpriz.

Frozen filminin albümünde 10 orijinal şarkı var. Şarkılar, bütün küçük kızların dilinde.
 
4 yaşındaki Lilah Zelanko, Frozen albümündeki her şarkıyı kelimesi kelimesine biliyor.

Anderson Lopez,  ”Çocuklarının şarkıları yüzlerce kez dinlemesine izin veren anne babalara teşekkür borçluyuz,” diyor.
 
Filmin tüm şarkılarını eşi Bobby Lopez’le birlikte yazan Kristen Anderson-Lopez, ‘Let It Go’ parçasıyla bu yıl en iyi şarkı  dalında Oscar aldı.

Frozen – Let It Go Sing-along Dinle

Billboard dergisinden Keith Caulfield’a göre Billboard’da haftalarca bir numara olmak, Oscar almaktan daha da büyük onur: ”Billboard 200 listesi, her hafta satışlara göre Amerika’daki en popüler albümlerin listesini yayınlıyor. Frozen da efsanevi film müziklerinin yanında yer almaya aday. Titanic albümü 1‘inci sırada 16 hafta, Lion King albümüyse 10 hafta kalmıştı.”
 
Frozen, animasyon filmi müzikleri dalındaki rekoru kırdı. Billboard en iyi beş listesine girdiği Ocak ayından bu yana listeden hiç inmedi, hatta Beyonce gibi bir yıldızı bir numaradan indirmeyi başardı.
 
Satılan Frozen albümlerinin yüzde 58’i, CD formatında. Caulfield’a göre Frozen, mevcut eğilimin dışında bir satış çizgisi yakaladı: ”Günümüzde artık albümleri internette, Spotify gibi sitelerde dinleyebilir, kliplerini YouTube’dan izleyebilirsiniz. Yani müzik mağazaya gidip albüm satın almanız gerekmiyor. Ancak Frozen, albüm satın almak ve elinde fiziksel olarak o albümü tutmak isteyenlere çok cazip geldi. İnsanlar hem filmi hem de şarkıları hatırlamak istiyor.”
 
Besteciler, o müziksel bağı kurabilmek için bir strateji geliştirmiş.
 
Katie Lopez, filmde Anna karakterinin söylediği şarkıları seslendiriyor. Babası Bobby, her ailenin kendisiyle özdeşleştirebileceği şarkılar yazmak istediklerini söylüyor: ”Her şarkı, kızlarımın onayından geçti. Şarkılar öncelikle aileden geçer not aldı.”
 
Müzik yapımcısı Tom MacDougall, Frozen’ın başarısının en önemli parçasının küçük kızlara hitap etmesi olduğunu söylüyor: ”Kız çocukları, filmdeki karakterlerin kendilerini temsil ettiğini düşünüyor. Karakterlerin kız olması o kadar önemli değil. Kimilerinin iyi geçinemedikleri kardeşleri olabilir ya da maceraperest ruha sahip olabilirler. Filmde iki kızın macera yaşadığını görüyorlar.”
 
Billboard dergisinden Keith Caulfield’a göre Frozen her ne kadar son derece popüler olsa da bir başka film müziği albümünü tahtından indirmesi hiç de kolay değil: ”Tüm zamanların en büyük şampiyonu, film müzikleri arasında en uzun süre bir numarada kalan albüm, Batı Yakasının Hikayesi’nin müzikleridir. Albüm, listede 54 hafta yani bir yılı aşkın süre bir numarada kaldı. Frozen’ın aynı başarıyı yakalamasına daha çok var.”
 
Disney kısa süre önce de Frozen albümünün karaoke versiyonunu piyasaya sürdü. Albüm, Billboard’un ilk 20 listesine girmeyi başardı. Lopez çifti şimdi de filmi Broadway sahnelerine taşımayı planlıyor.

VOA

Haber

İlginizi Çekebilir