İsrail Gazze’ye kara harekatına hazırlanıyor

İsrailli yetkililer ise Hamas tarafından fırlatılan 200’den fazla roketin İsrail topraklarına düştüğünü açıkladı. Tel Aviv yönetimi, ordunun kara harekatı için hazırlandığını belirtti: “Hükümet her türlü olasılığa karşı Gazze sınırı boyunca askere teyakkuzda olmaları emrini verdi. Birçok seçeneğimiz var.

Öncelikli hedefimiz, İsrail halkının güvenliğini sağlamak ve Gazze’den vatandaşlarımıza roket atılmasına engel olmak.” Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, bölgede tırmanan şiddeti durdurmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı: “Son günlerde bölgesel ve uluslararası düzeyde bütün taraflarla diyalog halindeyim.

Özellikle Filistinli gruplarla ve Hamas liderleriyle görüştüm. İsrail’in şiddeti tırmandırmak istediğini söyleyerek onları uyardım. Şiddetin son bulması için ateşkesten yana onları cesaretlendirdim.” Gazze Şeridi’ne hava saldırılarının devam ettiği saatlerde Tel Aviv’de de sirenler susmadı. İsrail ordusu, en az 5 roketin hava savunma sistemler tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haber

İlginizi Çekebilir