Ölenlerin yüzde 77’si Filistinli siviller

Bu sabah Hamas’a ait 3 eğitim merkezinin vurulduğu operasyonla birlikte ölenlerin sayısı 172’ye yükseldi, yaklaşık bin 300 kişi de yaralandı.

Dün gece aynı aileye mensup 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. İsrail’in, Hamas’ın hedef alındığını savunduğu hava bombardımanı Gazze’de taş taş üstünde bırakmıyor. Yaklaşık 17 bin kişi Birleşmiş Milletler’e (BM) ait barınma merkezlerine sığındı, çifte pasaportu olan 800 kişi ise bölgeyi terk etti. Gidecek yerleri olmayanlar yakınlardaki okullara sığınıyor. Bunlardan biri olan Manar El Attar adlı kadın yaşam koşullarının zorluğunu şu sözlerle ifade ediyor: ‘‘Burada ne içmek için su var ne de günlük ihtiyaçlarımız için, insanlar dışarıdan taşıyarak yardım ediyorlar. Evimizi, yurdumuzu, eşyalarımızı, her şeyimizi bırakıp hayvanların kaldığı yerden daha beter bu yere geldik.

Çocuklarımız yerde uyuyor.’‘ Gazze’den İsrail’i hedef alan 800 roket fırlatıldığını öne süren İsrail ordusu bin 300 noktayı vurduklarını belirtti. Son bir haftadır süren operasyonlarda 172 Filistinli hayatını kaybetti. BM verilerine göre ölenlerin yüzde 77’sini siviller oluşturuyor.

İsrail tarafında ise can kaybı yaşanmadı.

Haber

İlginizi Çekebilir