İsrail ordusu Gazze’de bir hastaneyi vurdu

Bu sabah saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında üç Filistinli öldü. Gazze’nin El İsra semtinde dün gece bir hastaneyi hedef alan bir başka saldırıda ise 11 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası Kızıl Haç örgütü, İsrail ordusunun bir hastaneyi vurmasını kınadı. Hamas’ın fırlattığı Kassam füzelerini gerekçe gösteren İsrail’in Gazze’ye havadan ve karadan sürdürdüğü harekat şimdiye kadar 550’ye yakın Filistinli’nin yaşamına mal oldu. Ölenlerden 100’den fazlasının çocuk; en az bir o kadarının daha kadın ve yaşlılar olması Tel Aviv hükümetine olan tepkileri de artırıyor.

Dün akşam Batı Şeria’nın Beytüllahim ve El Halil kentlerinde sokağa dökülen yüzlerce Filistinli, İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti. İsrail güvenlik güçleri, taş ve molotof kokteyli atan göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz, ses bombası kullandı. Çıkan çatışmalarda bir Filistinli’nin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Gazze operasyonu esnasında İsrail de şimdiye kadar 27 kayıp vermiş durumda. Hamas’ın roket saldırılarında ise iki İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Haber

İlginizi Çekebilir