Bm Genel Sekreteri Ban Kı Moon İrail'de

Uluslararası camia Gazze’de ateşkesin sağlanması için bir tarafta girişimlerde bulunurken; diğer yanda İsrail’in Filistin topraklarına yönelik hava bombardımanı yoğunlaşarak devam ediyor.

Dün de patlamaların etkisiyle gökyüzünün turuncuya döndüğü Gazze’de onlarca sivil yaşamını yitirdi. Hamas’ın fırlattığı Kassam füzelerini gerekçe gösteren İsrail’in 7 Temmuz’dan bu yana süren saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 630’a yükseldi. İsrail ordusu ise 29 kayıp vermiş durumda.

Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ateşkes ile ilgili olarak hükümetindeki Hamas yetkililerini iknaya çalıştığı bildirildi. Ancak Filistinli her iki siyasi grup liderlerinin Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını ön koşul olarak ileri sürdüğü ifade ediliyor.

Diğer yandan dün Hamas’ı kınayan açıklamasıyla dikkat çeken Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un bölgedeki temasları sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün ülkesine gelen Ban Ki-mun’a Gazze’den fırlatılan roket örneklerini gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte ateşkes konusunu Mısır’da Arap Birliği ile görüştükten sonra İsrail’e geçen BM Genel Sekreteri, taraflara acilen ‘savaşı bırakıp; diyaloğa geçme’ çağrısı yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir