THY uçakları İsrail’den geri döndü

Türk Hava Yolları, Lufthansa, Delta ve Air France’ın da bulunduğu şirketler, karara gerekçe olarak Gazze’den atılan bir roketin Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı yakınına isabet etmesini gösterdi. Yüzlerce uçuşun iptal olduğu Ben Gurion’da bir de bomba alarmı verilmesi, kargaşaya yol açtı; yolcular mağdur oldu: “Yola çıkacaktım ama uçuşum ertelendi sonra da iptal oldu.

Ardından bir bomba alarmı verildi. Havalimanındaki herkes sığınaklara kaçıştı. Korkunçtu.” “Söyledikleri yalnızca, operasyonel sebeplerden seferin iptal olduğuydu.

Detaylı bilgi vermekten kaçındılar. Sorguladığımda başka uçuş olmadığını söylediler. Sadece El Al’den (İsrail Havayolları) bilet ayarlamak istediğimi söyleyecektim, şimdi El Al Havayolları’yla uçmaya çalışıyorum.” Güvenlik endişesi nedeniyle Türk Hava Yolları’nın iki uçağı Atatürk Havalimanı’na dönmek zorunda kaldı.

İstanbul-Tel Aviv seferlerinin geçici olarak 24 saatliğine durduğu öğrenildi. Bu arada İsrail Ulaştırma Bakanlığı, ‘Ben Gurion Havalimanı’nın güvenli olduğu, seferleri durdurma kararının terörizmi ödüllendirmek anlamına geldiği’ yönünde bir açıklama yaptı.

Haber

İlginizi Çekebilir