Çaykur'da kriz

Bir süredir ÇAY-KUR’da devam eden sendika krizi her geçen gün yeni bir boyut kazanırken DİSK’e bağlı Gıda İş Sendikası Rize Temsilciliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamayı İl Temsilcisi Ergin Ay, yaparken ÇAY – KUR Genelinde işçilere yönelik baskı olduğu dile getirdi.

Çaykur’u gündeme taşıyan bir diğer sıkıntı da geçtiğimiz yaz piyasaya sürülen 2,5 Litrelik Çaykur Didi soğuk çaylar piyasadan toplatıldı. teknik aksaklık olduğu belirtilen sorunun şikayetvar.com sitesinde onlarca şikayete konu olan, kutuların içinden çıkan garip cisimler olduğu tahmin ediliyor

Şikayetleri görmek için tıklayın

Haziran ayında alınan 81 milyon tl’lik yaş çay ücretlerini ödemeye başlayacağını duyuran çaykur’da ekonomik krizin de başgösterdiği iddia edildi. yeni ürünü soğuk içeceği için çok yoğun bir reklam kampanyası yürüten çaykur’un reklam bedellerini ödemekte zorlandığı ortaya çıktı..

 

 

Çaykur’un Geçen Yıl ki Zararı Ne Kadar?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın açıkladığı Çaykur raporuna göre, geçen yılın ilk 9 ayında Çaykur 11.637.686 TL zarar etti. İmdat Sütlüoğlu’nun Genel Müdürlük görevinde bulunduğu Çaykur’un, geçen yılın ilk dokuz ayındaki kar zarar oranları açıklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın açıkladığı rapora göre, Çaykur,2013 yılının ilk dokuz ayında 970.929.878 TL gelir elde etti. Aynı dönemde 982.567.564 TL gideri bulunan Çaykur’un 11.637.686 TL zarar ettiği açıklandı.

Haber

İlginizi Çekebilir