İsrail ordusu Gazze’de BM’ye ait okulu hedef aldı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Birleşmiş Milletler tarafından sığınak olarak kullanılan bir okula düzenlediği saldırıda en az 15 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulu hedef alan saldırıda ölenler arasında çocuklar, kadınlar ve Birleşmiş Milletler çalışanları da bulunuyor. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, İsrail’in okulda sivillerin yaşadığından haberi olduğunu ve saldırının buna rağmen düzenlendiğini söyledi: “Bu insanlar Birleşmiş Milletler’e ait bir alana sığınmışlardı. Savaşan taraflara, özellikle İsraillilere buranın tam GPS koordinatları verilmiş.

Orada neler olup bittiğini gayet iyi biliyorlardı ve buna rağmen bu yaşandı.” Beyt Hanun’daki okulda İsrail’in saldırılarında evleri yıkılan yüzlerce Filistinli kalıyordu.

Tel Aviv yönetimi ise sivil ölümlerinden Hamas’ı sorumlu tutuyor: “Bu çatışma neden devam ediyor ve neden bu görüntüleri izliyoruz? Bu konuda birkaç gün önce Avrupa Birliği dışişleri bakanları tarafından basit bir açıklamada bulunulduğunu düşünüyorum. Hamas kendi halkını, Filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor.” Bu arada, Batı Şeria’da halk yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Gazze saldırılarını kınamak için sokaklara döküldü. Filistinliler ile İsrail güvenlik güçleri arasında şiddetler çatışmalar yaşanıyor

Haber

İlginizi Çekebilir