Mali’de düşen uçaktan sağ kurtulan olmadı

Burkina Faso – Cezayir seferini yapan ve kalkışından yaklaşık bir saat sonra kuleyle bağlantısı kesilen uçak Mali’nin kuzeyindeki çöle düştü. Swiftair adlı özel İspanyol havayolu şirketi tarafından Cezayir Havayolları’na kiralanan 116 kişilik uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtiliyor.

110 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçağın, Burkina Faso sınırına yaklaşık 50 kilometrelik mesafede düştüğü bildirildi. Burkina Faso Genelkurmay Başkanı General Gilbert Diendere, uçağın parçalarının Mali sınırında bulunduğunu ve uçaktan sağ kurtulan olmadığını söyledi: “Enkaz bölgesindeki ekipler ne yazık ki ceset kalıntılarını buldu. Hava karardığı için durumu tam olarak değerlendiremedik ve ekip uçağın parçalarını gördüğünü, bu parçaların yanmış ve etrafa saçılmış olduğunu doğruladı.” MD-83 tipi uçakta bulunan yolculardan çoğunun Fransız vatandaşı olduğu kaydedildi.

Cezayir Havayolları’na ait yolcu uçağından en son Mali’nin Gao kenti üzerinde sinyal alındı. Radardan kaybolan ve telsiz irtibatı kesilen uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle düşmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Bir haftada üçüncü uçak vakası yaşanırken, trajik kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Geçen hafta da Malezya Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Ukrayna hava sahasında düşürülmüştü. Önceki gün de Tayvan’da bir yolcu uçağı acil iniş yaptığı sırada düştü.

Haber

İlginizi Çekebilir