Salzburg Festivali Kapılarını Açtı

Hugo von Hofmannsthal’ın zengin bir adamın Allah’la buluşmasından önceki son sınavını anlatan hikaye Katedral Meydanı’nda sergilendi. Brigitte Hobmeier ise Paramour rolündeki elbisesiyle göz doldurdu. Aktris Brigitte Hobmeier: “Paramour rolünde kadın karakterin elbisesindeki çiçekler onun tekrar ışıldamasını simgeliyor’‘ sözleriyle elbisenin öneminden bahsetti.

Salzbourg Festivali’nde bu sene 31 Ağustos tarihine kadar 250’yi aşkın oyun ve opera sergilenecek. Göle yerleştirilen dev sahnesiyle seyircilerini sanatla kuşatan Bregenz Festivali’nde ise bu yıl birbirinden ünlü oyunlar sergilendi.

Avusturya’nın ünlü göl sahnesinde sergilenen klasiklerden biri de Mozart’ın Sihirli Flüt oyunu oldu. Sihirli Flüt’ün yeni yorumunu Artistik Direktör David Putney anlattı: “Burada, komedi, fantezi, büyü ve filozofi bir arada.Sihirli Flüt’ün sahne tasarımında ise önemli olan dengeli bir dağılım yapılabilmesiydi.

Sadece komedi ya da sırf büyülü bir masal olsa veya filozofi ağırlıklı konuyu ele alsak hikaye anlaşılamazdı.’‘ Bu sene 23 temmuz 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Bregenz Festivali’ni geçtiğimiz yıl 200 bini aşkın kişinin ziyaret etmişti. http://bregenzerfestspiele.com/en/

Haber

İlginizi Çekebilir