Formula 1 patronunun 100 Milyon Dolar karşılığı davası düştü!

Alman televizyonları, 1970’lerden bu yana Formula 1 yarışlarına yön veren Bernie Ecclestone, Forbes dergisince hazırlanan milyarderler listesinde yer alan Bernie Ecclestone’un rüşvet ve görevi kötüye kullanmaya azmettirme suçlamasıyla yargılandığı Münih Eyalet Mahkemesi’ndeki davada alınan karara geniş yer ayırdı. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, iddianameye göre Bernie Ecclestone, 2006 yılında Alman BayernLB bankası eski yönetim kurulu başkanı Gerhard Gribkowsky’ye 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığını aktardı.

Rüşvet karşılığında bir bankaya ait Formula 1 hisselerinin Ecclestone tarafından belirlenen bir yatırımcıya devredildiği öne sürüldü. Davada ifade verirken iddiaları reddeden Bernie Ecclestone hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Bu arada Ecclestone’nin, avukatı aracılığıyla davanın düşmesini sağlamak için 100 milyon dolar (74,5 milyon euro) ödemeye hazır olduğunu mahkemeye bildirdi.

Mahkeme bu başvuruyu inceleyerek karara bağladı. Savcı Christian Weiss, sanığın yaş durumu, davanın uzama olasılığı ve diğer koşulları göz önünde tutularak davanın 100 milyon dolar ödemeyle düşmesi istemine destek verdiğini açıkladı. Mahkeme başkanına söz konusu parayı 1 haftaya ödeyebileceğini bildiren sanığın bu sözleri üzerine davanın düşmesine karar verildi.

Haber

İlginizi Çekebilir