Gazze'de 3 Günlük Yeni Ateşkes

Mısır’ın arabuluculuğunda varılan anlaşma dün gece yarısı itibariyle başladı. Kahire’de müzakere heyetlerinin daha uzun soluklu bir uzlaşma ve kalıcı barış için temasta bulunmaya devam ettiği bildirildi. Ateşkesin devreye girmesinden saatler öncesinde ise Gazze şehri yine İsrail ordusunun hava bombardımanına maruz kaldı.

Önce belediye başkanına ait ev olduğu belirtilen fakat daha sonra fabrika olduğu açıklanan bir bina hava taarruzuna hedef oldu. Bina tamamen yandı. İsrail güvenlik kaynakları ise Hamas’ın da Tel Aviv’e roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Kassam roketinin Kerem Şalom bölgesine düşme anını gösteren güvenlik kamera kayıtlarını yayımladı. Bu arada İsrail’in Gazze’ye insani yardım geçişlerini de engellediği bildirildi. Öte yandan Batı Şeria’nın El Halil şehrinde İsrail saldırılarında hayatını kaybeden bir Filistinli çocuğun cenazesi kaldırıldı.

Tören daha sonra bir protesto gösterine dönüştü. Gazze’ye yönelik 7 Temmuz’dan beri devam eden saldırılarda çoğu sivil 2 bine yakın Filistinli can verdi. İsrail ordusu ise 64 askerini kaybetti.

Haber

İlginizi Çekebilir