Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan heyecanı

Birdman ekibi, yönetmen Alajandro Gonzalez Inarritu başta olmak üzere, oyuncuları Emma Stone, Edward Norton ve Micheal Keaton ile kırmızı halıda boy gösterdi.

Son yıllarda “Batman” rolüyle hafızalara kazınan Michael Keaton kara mizah barındıran yapımda süper kahramanı canlandıran bir tiyatrocuyu oynuyor. Aktör yapımda perde açmaya günler kala egosuyla kıyasıya bir mücadeleye giriyor. “Ameros Perros / Aşklar ve Köpekler” isimli ödül avcısı filmiyle adını Holywood’a duyuran ve 21 Gram, Babil gibi unutulmaz hikayelerin yönetmeni olarak tanınan Gonzalez Inarritu, Birdman ile ilk kez komedi dalında seyirci karşısına çıkacak.

Venedik Film Festivali’nin en çok konuşulan yapımı ise Fatih Akın’ın Ermeni tehcirini anlatan “The Cut” isimli çalışması oldu. Film eleştirmeni Jay Weissberg filmin Cannes’dan onay alıp almadığı yönündeki iddialara değindi: “Fatih Akın’ın yapımı hem Almanya hem de Türkiye açısından önem taşıyor, merakla bekleniyor. Cannes Film Festivali yapımı geri çevirdi mi bilmiyoruz? Neden Venedik’te yarışıyor? Evet sanat filmleriyle öne çıkan ve halk tarafından sevilen bir yönetmen olarak Akın’ın yeri burası.’‘ Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın “The Cut” isimli son filminde kamerasını 1915 olaylarına çeviriyor.

Altın Aslan için yarışan filmin başrolünü canlandıran Cezayir asıllı Fransız aktör Tahar Rahim’in Osmanlı Ermenileri’nin 1915’teki tehcirinde ayrı düştüğü iki kızını arama serüveni onu Amerika’ya kadar götürüyor. Venedik Film Festivali’nde yarışma dışı kategoride gösterilen “Tsili” ise İsraill yönetmen Amos Gitai’nin imzasını taşıyor. İkinci Dünya Savaşı’nı konu alan film, genç bir Yahudi kadının Çernivtsi’nin güneyinde bir ormanda ölüm kamplarından kaçışını konu alıyor. Venedik Film Festivali’nde 20 yapım büyük ödül Altın Aslan için kıyasıya mücadele edecek.

Haber

İlginizi Çekebilir