İDSO, İstanbul Senfoni Korosuyla Birlikte Kapılarını 1 Ekim'de Açıyor

Bu yıl 69. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Senfoni Korosuyla birlikte Aya İrini’de 1 Ekim Çarşamba akşamı vereceği konser ile kapılarını açıyor.

2014-15 sezonu açılış konseri Şef Gürer Aykal’ın önderliğinde, Adnan Saygun’un unutulmaz eseri Yunus Emre Oratoryosu ile başlayacak. İDSO’ya  sahnede Gökçen Koray ve Seval Irmağın yönetiminde müziğe gönül vermiş, yaklaşık 130 kişiden oluşan İstanbul Senfoni Korosu eşlik edecek.

İDSO bu yıl  6 farklı mekanda toplam 33 performans sergileyecek. Orkestra, Aya-İrini Müzesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Fulya Sanat Merkezi, Beylikdüzü Kültür Merkezi, Cennet Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda müzikseverlerle buluşacak.

1 Ekim Çarşamba Akşamı 20:00’de başlayacak konsere tüm müzikseverler davetlidir.

İstanbul Senfoni Korosu Hakkında…

İstanbul Senfoni Korosu, İstanbul Devlet Senfoni Orkestra Müdürlüğü’nün İsteği üzerine koro kültürü ile yetişmiş kişiler tarafından oluşturulmuştur. 4 Ekim 2012 tarihinde çalışmalarına başlayan koro, öncelikli olarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın korolu eserlerinde görev yapma amacıyla bir araya gelmiştir. Acapella konserler de verecek olan koronun şefliğini Gökçen Koray, yardımcı şefliğini Seval Irmak yapmaktadır. Piyanist Paolo Villa ise koro eşlikçisi olarak görev yapmaktadır.


 

 

Haber

İlginizi Çekebilir