Tampon Bölge Seçeneği Washington'ın Gündeminde

Amerikan Dışişleri Bakanlığı bu ihtimalin seçenekler arasında olmadığını açıkladı: “Tampon bölge oluşturulmasını düşünmüyoruz. İleri sürdükleri ve teklif ettikleri çeşitli seçeneklerle ilgili olarak ortaklarımızın görüşünü almak ve kendileriyle konuşmaktan memnunuz. Türkiye bu tehdidi, IŞİD tehdidini dünyanın birçok ülkesinden daha fazla hissediyor.

Elbette üzerine eğilmeleri gereken kendi sorunları var. Burada kilit rol üstlenmelerini gerektiren sebeplerden biri de bu. Bunları müzakere ediyoruz.”

Washington’da buluşan ABD ve İngiltere dışişleri bakanları, daha önceki açıklamalarında Türkiye-Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturma fikrini değerlendireceklerini dile getirmişti. Şu ana kadar tampon bölge önerisine yeşil ışık yakan tek ülke Fransa oldu. Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye yönelik saldırıları Türkiye’de sokakları karıştırıken örgüte karşı uluslararası koalisyonun ön safında yer alacağı öngörülen Ankara’nın bu hafta sonuna kadar atacağı adımları netleştirmesi bekleniyor.

Haber

İlginizi Çekebilir