Kobani’de çatışma, Bağdat’ta intihar saldırısı

Salı günü yapılan saldırılarda patlayan bombalar sebebiyle şehirde yine dumanlar yükseldiği görüldü. Bölgede operasyon yapan ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ise devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü Amerikan uçaklarının gönderdiği silah ve mühimmat yardımlarının ardından IŞİD güçleri internette bir video yayınladı. Görüntülerde koalisyon güçleri tarafından gönderilen yardımların bir kısmının IŞİD örgüt üyeleri tarafından ele geçirildiği görülüyor.

ABD Suriye’deki bazı hedefleri, havadan yapılan yardımların IŞİD güçlerinin eline geçmemesi için yok etme amacıyla vurduğunu açıklamıştı. Bunun yanında Iraklı Kürt gruplar Suriye’de IŞİD’e karşı devam eden çatışmalara destek olmak için bu bölgede savaşan Kürt birliklere takviye kuvvet göndereceğini duyurdu.

Öte yandan salı günü Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir patlama meydana geldi. Şehrin doğusunda bomba yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybederken, 39 kişi de yaralandı. Güvenlik sorununun yaşandığı Bağdat’ta zaman zaman şiddet olayları yaşanabiliyor.

Haber

İlginizi Çekebilir