Bedelli Müjdesini Verdi!

Merakla beklenen bedelli askerlik konusunda karar verildi.

Müjdeli haberi AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

Davutoğlu, alınan karara göre 31 Aralık’ta 27 yaşını dolduranların 18 bin lira karşılığında bedelli askerlikten yararlanabileceğini söyledi.  

700 bin kişinin yararlanması beklenen uygulamada taksitlendirme düşünülmüyor.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Uyuşturucuyla mücadele konusunda koruyucu tedbirleri artıracağız. Uyuşturucu tacirlerinin bütün bağlantısını yok etmeye kararlıyız. Uyuşturucu tacirlerine terörist muamelesi yapacağız.

Narkotim ve AMATEM’lerle toplumun bütün katmanlarında örgütleneceğiz. Ayrıca her bir ilde uyuşturucuyla mücadele timleri kuracağız. Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye’de en kısa zamanda yok edeceğiz.

Şu anda yüzde 2,7 civarlarında olan 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullanımı ki Avrupa’ya göre çok daha düşük görünüyor, Avrupa’da yüzde 26’larda, yüzde 27’lerde; alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018’de yüzde 1,5’e, inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da marjinal bir düzeye indirmeye kararlıyız.

Bir süreç yönetimi mantığıyla ve terörle mücadele ederken gösterdiğimiz ciddiyetle uyuşturucuyla da mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede önce Türkiye’nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde her il bazında yapılacak çalışmalarla ilgili bir tespit çalışması yapacağız, araştırma merkezleri kuracağız, mahallelere kadar ineceğiz ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz.

 

‘BARBAR IŞİD’İN KARŞISINDAYIZ’

Türkiye’nin Suriye’deki kriz nedeniyle ödediği bedeli görmek istemeyeneler ağır ithamlarda bulunuyor. Kim zulüm yaparsa yapsın Türkiye karşısında olmuştur. Türkiye mazlumun yanında olmaya devam edecektir.

Dışarıda ve içeride yapılan birtakım algı operasyonları karşısında bütün milletimiz bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem zalim ve barbar Suriye rejiminin karşısındadır hem de yine aynı şekilde zalim ve barbar IŞİD terör örgütünün karşısındadır.

 

‘MİLLETE MAL OLDU’

Çözüm süreci artık millete mal olmuştur. Çünkü çözüm süreci bir kardeşlik projesidir. Kim ne yaparsa yapsın başarıya ulaşacaktır. Bundan sonra yaptığım ziyaretlerde de mutlaka vatandaşlarımızla buluşacağım.

Ziyaretlerimizle doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle her yerde var olduğumuzu göstereceğiz. Önümüzdeki hafta Yunanistan’da olacağım oradan Van’a geçeceğim. Bizmi için çözüm süreci Kuvay-i Milliye’nin devamıdır.

Çözüm süreci Kuvayi Milliye’ye alternatif değildir. Çözüm süreci, Kuvayi Milliye’nin ayrılmaz bir parçası olarak milleti tekrar kardeş kılma misyonunun adıdır. Bu misyonu her yerde anlatmaya devam edeceğiz.

 

‘YAPTIĞI İKİ YÜZLÜLÜK’

Sayın Kılıçdaroğlu’nun son demeçleri gerçekten ibretlik. HDP ile bir koalisyon ihtimali sorulduğunda “olabilir” yanıtını verdi. Herkes bir siyasi partiyle görüşebilir ama İzmir’de ulusalcı bir dil kullanıp bunları söylemek iki yüzlülüktür. Bizim her yerde konuştuğumuz dil aynı. 

Demokrati CHP’ye hiç uğramadı. ‘Bu partiye demokrasiyi ben getirdim’ diyerek bunu teyit ediyor. Bunu Deniz Baykal’a sormak lazım.

 

‘BARAJ TANIMAYIZ’

AK Parti baraj takıntısı olan bir parti değil. Bu barajı da AK Parti getirmedi. Bu baraj varken iktidara geldik. Bir baraj falan tanımayız. Biz sadece milleti tanırız. Gelin barajları sıfırlayalım dedik. Sunduğumuz seçeneklere hiçbir yanıt vermediler. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar tekliflerimize yanıt vermeyenler.

Seçimlere 6-7 ay kala bu tartışma neden başladı, amaç nedir? Bu konuda AYM’nin hukuk kuralları içinde değerlendirmesi olacağını düşünüyoruz. Bu konu etrafında spekülasyon yaparak istikrarsız bir dönem yapılacağını düşünenler yanılıyor.

 

‘DÜNYA EKONOMİSİNE YÖN VERECEĞİZ’

1 Aralık itibariyle Türkiye G20 dönem başkanı olmuştur. Bu zirveye başkanlık ederek dünya ekonomisine yön verecek konumdadır. Artık büyük ülkeler toplanıp da bizim kaderimizle ilgili ne karar alacaklar diye bekleyen bir ülke değiliz. Dünyadaki gelir adaletsizliğinin giderilmesine yönelik adımlar atacağız.

 

‘İNDİRİMİN YETERLİ OLMADIĞINI SÖYLEDİK’

Papa’nın ziyareti dinler arası çatışmların artırılmaya çalışıldığı dönemde barış mesajlarının iletilmesini sağladı. Bundan sonra farklı dinler arasında çatışma çıkarmaya çalışanların karşısında olacağımızı gösterdik.

Dün Putin’in ziyaretinde son derece yapıcı ve verimli kararlar alındı. Yüzde 6 indirim yapma kararı aldı Rusya ama basın toplantısı sonrasında indirimin yeterli olmayacağını söyledik. Önümüzdeki dönemde indirimler devam edecek.

 

SOMA’DAKİ İMKANLAR ERMENEK’E

Ekonomide son günlerde iyi haberler arka arkaya geldi. Kasım ayında yüzde 7,6 artışla dünyada en fazla yükselen endeks oldu. Bunlar ekonomimizdeki iyi gidişatın işaretleridir.

Soma’da kazaya kurban giden vatandaşlarımız için yapılan bütün uygulamalar ve imkanalar Ermenek’teki kardeşlerimize de sağlanacaktır. hayatını kaybeden madencilerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.

Geçen hafta yapılan YAŞ’ta TSK’nın harbe hazırlığı konusunda bilgi sunuldu. Gurur verici gelişmeleri dinledik. TSK bölgesel sınırları koruma konusunda en üst seviyeye ulaştı. En çok dikkate alınan silahlı kuvvetlerden biri oldu. Donanmamız ilk defa Ümit Burnunu geçerek bayrağımızı dalgalandırdı. TSK’nın ulaştığı düzey konusunda büyük gurur duydum.

 

BEDELLİ MÜJDESİ

YAŞ’ta iki önemli değerlendirme yaptık. Birincisi TSK’nın teknoloji yoğun savunmaya geçiş imkanının güçlendirilmesi. Yurt savunmasının da ötesinde savunma sanayiimizi güçlendireceğiz.

İkincisi TSK’nın personel yapılanması bağlanımda önemli kararlar aldık. Gelen talebi Bakanlar Kurulu’nda görüştük. Sözleşmeli erbaş alımlarıyla ilgili alımlarda kolaylık getireceğiz. 20 yaşa kadar alım yapılacak.

Bu kararın da getirdiği kolaylıkla bedelli askerlikle ilgili önemli bir adım atmaya karar verdik. 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar. 

Bedelli askerlik imkanının getirilmesiyle, hem söz konusu olan birikim hafifletilmiş olacak, hem de buradan sağlanacak kaynak savunma sanayi fonuna aktarılacak.”

 

‘TAKSİT YOK’

Davutoğlu grup toplantısının ardından gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtladı.

Uygulamanın 1 Ocak 2015’ten itibaren geçerli olacağını söyleyen Davutoğlu, bedelli askerlikten yaklaşık 700 bin kişinin yararlanmasının beklendiğini söyledi. 

Davutoğlu, 18 bin liralık ödemede şimdilik taksitlendirme düşünmediklerini kaydetti.

Haber

İlginizi Çekebilir