Galatasaray: 4 – Eskişehirspor: 2

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu’ndaki ilk maçında Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Arena’da oynanan zorlu mücadeleyi Galatasaray 4-2 kazandı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri Selçuk İnan(2), Bruma ve Umut Bulut kaydederken Eskişehirspor’un sayıları ise Serdar Özkan ve Erkut’tan geldi.

Maça hızlı başalayan Eskişehirspor henüz 5. dakikada golü buldu. Konuk ekipte sahneye çıkan isim Serdar Özkan oldu. Başarılı oyuncu attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Serdar Özkan’ın hafif sol çaprazdan kullandığı serbest vuruştan müthiş şutunda top uzak köşede direk dibinde ağlarla buluştu.

Kalesinde erken gördüğü golün şokunu üzerinden çabuk atana Galatasaray beraberlik için Es Es kalesine yüklenmeye hazırlanırken 6. dakikada penaltı kazandı. Sarı-kırmızılılarda topun başına geçen Pandev büyük bir fırsatı kaçırarak atıştan yararlanamadı.

Pandev ile penaltıdan yararlanamayan Cim Bom bu sefer 15. dakikada Selçuk İnan’la beraberliği yakalamayı başardı. Galatasaray atağında hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan, doğrudan kaleyi düşündü. Direk dibine giden nefis şutu kaleci engelleyemedi ve top ağlarla buluştu: 1-1.

Galatasaray 35. dakikada Pandev’in yerde kalması sonrasında bir penaltı daha kazandı. Bu kez penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Selçuk takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

Galatasaray ikinci 45 dakikaya şok bir kırmızı kartla başladı. 57. dakikada Felipe Melo yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartını gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan G.Saray’ın üstüne gelmeye başlayan Eskişehirspor, beraberlik golünü aramaya başladı. Konuk ekip çok geçmeden de golü bulmayı başardı. Es Es’te sahneye çıkan isim 61. dakikada Erkut oldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Erkut’un uzak köşeye müthiş şutunda Erkut skoru eşitleyen isim oldu.

10 kişi kalmasına rağmen maçtan kopmayan Galatasaray, seyircisinin de desteğini arkasına alarak tempoyu arttırdıç. Sar-kırmızılar aradığı golü genç yıldızı Bruma ile buldu. Bruma’nın 83. dakikadaki kritik golüyle Galatasaray maçta bir kez daha öne geçti. Sabri sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girip ortaladı. Uzaklaştırılan topa Selçuk İnan gelişine vurdu. Savunmadan dönen top Bruma’da kaldı. Genç yıldız topu soluna çekip sağ çaprazdan çok sert vurdu ve golü attı: 3-2

Maçta son sözü Umut Bulut söyledi. 89. dakikada topla buluşan Umut takımının 4. golü kayderken aynı zamanda maçında sonucunu tayin etti: 4-2.

Rakibi 4-2 mağlup eden Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’na 3 puanla başladı.

Haber

İlginizi Çekebilir