Madonna'nın Illuminati şarkısı kafaları karıştırdı

Madonna’nın 13. albümü Rebel Heart, daha piyasaya çıkmadan, kimliği belirsiz kişiler tarafından geçen Çarşamba internete sızdırıldı. Bu durum Madonna’yı o kadar etkilememiş olsa gerek ki, bu işe küsüp albümü yayınlamamak yerine, içinde 6 şarkı bulunan albümünü hayranlarıyla buluşturdu. 

6 şarkılık albümün bir şarkısının adı Illuminati!  Şimdi karşınızda ne dediği Illuminati veya Madonna dışında kimse tarafından anlaşılmayan şarkısıyla, popun kraliçesi Madonna ve şarkısı Illuminati…

Şarkıyı dinlemek için tıklayın

Illuminati
Beyonce ve Jay-Z değil 
Nicki (Minaj) ya da Lil Wayne değil 
Oprah (Winfrey) ve Obama değil 
Pope ya da Rihanna 
Kraliçe Elizabeth yada Kanye (West) 

Pentagram (5 köşeli yıldız) ya da büyücülük değil 
Üçgenler ya da
 para yığınları değil
Kara büyü ya da (Lady) Gaga 
Gucci ya da Prada 
Altın bir kedi sürüyor 

Her şeyi gören göz bu gece izliyor 
İşte olan bu 
Gerçek ve ışık 

Her şeyi gören göz bu gece izliyor 
Saklayacak bir şey yok 
Sırlar açığa çıkıyor

Nakarat:
Bu herkesin içinde olduğu bir 
parti , parlıyor Illuminati gibi 
Bu herkesin içinde olduğu bir parti, parlıyor Illuminati gibi 

Aydınlanış her şeyi başlattı 
Ve artık medya her şeyimizin aldatıyor 
Doğru ya da yanlış şekilde

Bu dans zamanı ve bu karanlığı bir şeye çevir 
Öyleyse hadi ateş yak, bu müzik sarsacak 
Sonsuza kadar yaşayacağız, sevgi asla ölmez 
Bu gece başlıyor 

Rihanna yeni dünya düzenini bilmiyor 
Olay gümüş şifreli köşeler değil 
Bu IŞİD ya da Anka kuşu değil, Mısırın kameraları 
Sefil bir şekilde yapma bunu 
Bu Steve Jobs ya da Bill Gates değil. 
Birleşik Devletlerin Google’ı değil.
Bieber ya da Lebron,
(Hillary) Clinton ya da Obama, 
Ya da nefret etmeyi sevdiğin biri 

 Madonna, muhtemelen bir şeyler anlattığı şarkısında, birçok ünlüden, sporcudan, siyasetçiden ve şarkıcıdan söz ediyor fakat olay nedir, ne değildir bir şey söylemek pek mümkün olmuyor. Jay-Z’den Steve Jobs’a, Bill Gates’ten Lebron James’e birçok isim sayıyor; fakat şarkının içinde Rebel Heart albümünde düet yaptığı Nikki Minaj da var. Dolayısıyla bahsedilen isimler, –eğer Nikki Minaj, Madonna’nın kafasını bozmadıysa- Illuminati’ye üye insanlar değil herhalde. Fakat Illuminati adlı bir şarkıda bu insanların isimlerini kullanmak da bahsedilen isimlerin ya örgütün üyesi olduğuna ya da Illuminati tarafından kontrol altında olduklarına işaret ediyor. Şarkıda geçen isimleri listeleyip hangisinin daha kuvvetle muhtemel olduğunu düşünelim.

*Rihanna
*Justin Bieber
*Steve Jobs
*Obama
*Hilary Clinton
*Lebron James 
*Beyonce 
*Jay-Z 
*Nicki (Minaj) 
*Lil Wayne 
*Oprah (Winfrey) 
*Papa 
*Kraliçe Elizabeth 
*Kanye (West)

İsimler biraz şüpheli görünüyor. Rihanna bir şarkısında kendisinden ‘Illuminati’nin prensesi’ diye bahsederken, Beyonce, yakın zamanda Oprah’ın programına katılarak ‘Illuminati üyesiyim’ açıklamasını yapmıştı. Oprah’nın ‘Jay-Z de Illuminati’ye üye mi?’ sorusuna ise ‘Buna cevap veremem, bu onun özel hayatı’ diye cevap vermişti. Aslına bakılırsa Jay-Z bu soruya her konsere çıkışında, elini Illuminati’nin sembolü olduğu düşünülen üçgen şeklinde birleştirerek cevap veriyor. Ayrıca Kanye West, Rihanna ve Jay-Z ortak yapımı ‘Run This Town’ şarkısının canlı performanslarında da ‘eli üçgen yapmak’ eylemi birçok kez tekrarlanıyor. 

Şarkıdaki isimleri tek tek ele aldığımızda Madonna’nın saydığı isimlerin çoğunun, hatta belki hepsinin Illuminati üyesi olabileceği sonucuna varabiliyoruz. Herhalde sırf kafiye yapmak için bu ünlü isimleri harcayacak hali yok.

Şarkının nakaratında ‘Bu herkesin içinde olduğu bir parti, parlıyor Illuminati gibi’ diye tekrarlanan bir kısım var. Şarkıda adı geçenlerin bir şekilde topluma yön veren insanlar olduğunu, hali hazırdaki düzenin en tepe noktasının bile daha tepesinde olduklarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu düzene NBA gibi spordan uzaklaşıp artık ‘show business’a kayan bir iş ile, gösteriye, görselliğe dayanan popüler kültür ve siyaset dünyasından insanlar da dahil… Dolayısıyla parti ‘şu an yaşadığımız düzen’, onu parlatanın da Illuminati üyeleri olduğu yorumu yapılabilir. 

Sonuç olarak, Madonna yıllardır kendisi hakkında yapılan ‘Illuminati’nin başındakilerden biri’ yorumunu destekleyen bu şarkısıyla, kafaları iyice karıştırıyor. ‘Saklayacak bir şey yok, sırlar açığa çıkıyor’ cümlesiyle de Illuminati’nin artık sübliminal değil, daha aleni bir şekilde karşımıza çıkacağının mesajı veriliyor.

Haber

İlginizi Çekebilir