Beyonce'nin Laneti

21 Grammy’e sahip Beyonce’ye laf atanın iki yakası bir araya gelmiyor!

Albümü en çok satan kadın sanatçı olan 34 yaşındaki R&B şarkıcısının güçlü hayran kitlesi, ona dil uzatanı tarihin tozlu sayfalarına gömüyor.

İşte Beyonce’ye laf atarak müzik kariyerini bitirmiş 10 ibretlik sanatçı!

Amerie;
2005’teki hit single’ı ‘1 thing’ ile çabucak dünya çapında popülarite yakaladı. Ancak şarkı, Beyonce’nin ‘Green Light’ şarkısının nakaratına benzetilince olanlar oldu.
Şarkı sözlerindeki tavra itiraz eden Beyonce hayran kitlesi, Amerie’nin müziğini boykota başlayıp binlerce insanı peşinden sürükledi. Sonuç olarak Amerie’nin de 2007’den beri ticari bağlamda sesi kesildi.

Khia;
Khia da ‘My Neck, My Back’ şarkısı ve Janet Jackson’la düetiyle iyi bir başlangıç yapmıştı ki 2010’da Beyonce’ye orijinal olmayan, başkalarının şarkılarını çalan ve kendi müziği yazamayan bir sanatçı deme gafletinde bulundu.
Beyonce’un hayranlarıyla birçok tartışmaya giren Khia, sanatçının hayranlarını önemsemediğini bile iddia etti. Bütün bunların etkisini ise 2012’de çıkardığı albüm ilk 200’e, albümün içindeki 12 single da ilk 100’e giremeyince fark etti.

SZA;
2014’ün gözde genç sanatçılarından olan SZA’nın Beyonce’yle ilgili yorumları, müzikte bir fenomen olmasının önüne geçmiş olabilir.Beyonce’ye ettiği kaba bir laf ve seksi yıldızın ‘beyaz’ bir kadına dönüştüğü yönündeki yorumunun sonucu mudur bilinmez, Beyonce’ye vereceği şarkı iptal edildi.

Rozonda ‘Chilli’ Thomas;
TLC’nin Rozonda ‘Chilli’ Thomas’ı da, ana sayfasında ‘Queen B’ ve ‘Bey’i görmekten bıktığını söyleyince epey tepki gördü. Aslında demek istediği, sanatçılardan isimleriyle bahsedilmesi gerektiğiydi fakat yanlış anlaşıldı.Fakat Beyonce hayranları bir kez harekete geçmişti ve Rozonda’nın sosyal medya hesaplarına ölüm tehditleri dahil iğneleyici yorumlar yazarak onu kıskanmakla itham ettiler. Bunun üzerine Chilli gündemden kayboldu…

Joseline Hernandez;
Televizyon yıldızı Joseline Hernandez Beyonce’ye küfredip yeni sanatçılara yer açması gerektiğini söyleyip, ona hakaret ettiği başka videoları da ortaya çıkınca, Beyonce hayranları onu enine boyuna araştırmaya başladı.Hernandez’in geçmişindeki tutukluluk, striptizcilik, kürtaj, romantik ilişkiler ve uyuşturucu bağımlılıklarını ortaya çıkaran Beyonce hayranları, Hernandez’in yıldızın söndürmekte oldukça etkili oldu.

Ciara;
Ciara da 2004’te revaçta olan ancak Beyonce’yle kavgasından sonra satışlarındaki düşüşe engel olamayan şarkıcılardan.Başından beri Beyonce’yle karşılaştırılan Ciara, 2009’daki röportajında yıldızın onun klibinden kopya çektiğini söylediğinden beri kuyruğu doğrultamadı.Sanatçının o yıl çıkan albümünün satışları o kadar azdı ki fast food restoranları CD’yi bedavaya dağıtmaya başladı. Ciara albüm çıkarmaya devam etse de, eski şöhretini yakalayabilmiş değil.

Karrueche Tran 2014 Video Müzik Ödülleri’nde Beyonce’nin kızı Blue Ivy’e laf edince tepki çekti.Beyonce’nin performansından sonra mikrofon ona geldiğinde ön sıralardaki Blue Ivy’i gören Tran, “ebeveynlerinin kızın saçını taraması gerekirdi” demişti.Yayından dakikalar sonra masum bir çocuğa yaptığı yorumlardan ötürü sosyal medyadan Tran’e saldırılar yağıyordu. Olay o kadar tartışma yarattı ki Tran’in programı bir haftalığına ara verdi, kısa süre sonra da iptal edildi.

Keyshia Cole;
Keyshia Cole ise düşüşünü, 2013 Super Bowl Amerikan Futbol Kupası’nda Destiny’s Child’a dil uzatınca yaşadı.Sosyal medyadan grubun performansını ve daha sonra da Beyonce’yi eleştiren Cole’un bundan sonra çıkardığı albüm çok az sattı ve birlikte çalıştığı müzik şirketi onu bıraktı.

Ashanti;
Ashanti’nin her şarkısının hit olduğu bir dönem vardı ama artık o dönem çok eskide kaldı. 2003’te Beyonce’nin Crazy in Love’ı çıktığında medyada sürekli Ashanti ile karşılaştırılmaya başlayınca ikilinin arasında kıyasıya bir rekabet oluştu.Beyonce’nin, kendisinin pek yakın olduğu Ja Rule ile çalışmak istediğini öğrenen Ashanti, rapçilere onunla çalışmamalarını söyledi. Sonuçta Beyonce Ja Rule ile çalışmadı, fakat Ashanti’nin yeni albüm satış rakamları da giderek düştü.

Keri Hilson;
2009’da ‘Turnin’ Me On’ şarkısının inanılmaz başarısından sonra Keri Hilson da Beyonce’nin en iyi şarkılarını kendisinin yazdığını ve sanatçının artık köşesine çekilmesi gerektiğini açıkladı.Hilson’ın bir sonraki yılki albümü en çok satanlar listesine 11 numaradan giriş yapıp, albüm şirketinin beklentilerinin altında sattı. 2014’te şirketinin bıraktığı söylenen Hilson, aylar sonra da hemen hemen boş bir stadyuma konser verirken görüldü.

Beyonce Videoları

Beyonce Foto Galeri

 

 

Haber

İlginizi Çekebilir