‘Kanye West İncili’ Yazıldı

ABD’li rapçi Kanye West hakkında yazılan bir kitap, sanatçının ‘ilahlaştırılması’ gerçeğini pratiğe döktü. Sputniknews’te yer alan habere göre, kitle toplumu ve dünya görüşüne etkisi üzerinde çalışan 3 kardeş, İncil’in Yaratılış kısmını yeniden yazdı ve ‘Tanrı’ lafını ‘Kanye West’ ile değiştirdi.

Hıristiyanların kutsal kitabı İncil’in Yaratılış (Book of Genesis) kısmı günümüze ve ABD’li rapçi Kanye West’e ‘uygun hale’ getirildi. Bir alışveriş sitesinde satışa çıkarılan kitabın adı ‘Yeezus’un Kitabı’ (Book of Yeezus).

Adını West’in, Hz. İsa’nın İngilizcesi ‘Jesus’a gönderme yapan 6. stüdyo albümü olan ‘Yeezus’tan alan kitabın içinde de Tanrı kelimesi yerine Kanye West’in adı geçiyor.

‘KANYE RUHANİ BİR FİGÜR’

Kitabın ön sözünde ise şu ifadeler yer alıyor;

“Kanye’nin büyüleyici sahneleri bir bakıma dinsel bir deneyim. Kanye West, Y jenerasyonu için yalnızca şovu iyi olan biri değil, aynı zamanda ruhani bir figür. Bu kitapta da tüketime dayalı toplumu mercek altına alıyor ve böylesi bir toplumda Kanye’nin hayatımızda bu kadar büyük yer etmesini kutluyoruz.”

Alçakgönüllü ‘olamamasıyla’ tanınan West, 2009’da, “Beni Tanrı seçti. Bu yolu benim için o çizdi. Ama hayatta beni en çok üzen şey, kendimi sahnede canlı izleyemiyor olmak” demişti.


 

Jay-Z Videoları

Jay-Z Foto Galeri

Haber

İlginizi Çekebilir