Genç Türk Violonist'ten gurun veren başarı!!

11 yaşindan beri viyolonseli ile ödüller kazanmaya başlayan cemal aliyev bir kez daha türkleri gururlandirdi. Genç Türk viyolonist Cemal Aliyev, 20 haziran’da gerçekleştirilen ‘croydon koncerto yarişmasi’nda
birinciliği kazandi. son 5 arasindan siyrilarak birinciliği göğüsleyen cemal aliyev bütün aşamalari geçerek, kazanan isim oldu.


Çalışmalarını 5 yaşından itibaren Türkiye’de sürdüren Jamal Aliyev, 1963’de Londra’da kurulan dünyaca ünlü ve Avrupa’nın en prestijli müzik okulu Yehudi Menuhin Okulu’ndaki eğitimine 2007’de tam burs kazanarak başladı. Aliyev, 9 yaşından itibaren dünyanın dört bir köşesinde çok sayıda orkestrayla konserler verdi ve şimdiye kadar katıldığı dört büyük uluslararası yarışmada birincilik ödülü aldı. BBC Konser Orkestrası, Jamal Aliyev’in 2012’de BBC Radio 3’de verdiği iki canlı performansa eşlik etti.
Aliyev, şu an çalışmalarını İngiltere’nin önde gelen müzik okullarından Kraliyet Müzik Okulu’nda tam burs ile devam ettirmektedir. Şubat 2015’de, bütün Kraliyet Müzik Okulu öğrencilerinin katıldığı “Kraliyet Müzik Okulu Konçerto Yarışması”nı kazanarak,  RCM Filarmoni ile 2015 Aralık’da iki konser verme hakkına layık görüldü. Mart 2015’de Tchaikovsky’nin Rokoko Variyasyonlarını Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefi Gürer Aykal yönetiminde Eskişehir’de icra eden Jamal Aliyev hemen ardından Londra’ya geri dönüp, piyanist Anna Fedorova ile Rus klasik müziği temalı ilk albümünü kaydetti.  Albüm Eylül 2015’de raflardaki yerini bulacak.
Aliyev, aynı zamanda Nisan 2015’de Bromsgrove Uluslararası Müzik Yarışması’nın finalistleri arasında yer almakla kalmadı, birinciliği kazanarak Londra’ya geri döndü. Mayıs ayında, Kraliyet Müzik Okulu’nun düzenlediği ve bütün çellistlerin katıldığı “Kraliyet Müzik Okulu Viyolonsel Yarışması”nı da kazanan Jamal, bu ay (Haziran 2015) Croydon Konçerto Yarışması’nın finallerine katıldı. Sophia Dee (piyano), Silvija Scerbavijiute (flüt), Kamila Bydlowska (keman) ve Mishka Momen’in (piyano) diğer finalistler olduğu yarışmada Jamal Aliyev, Croydon Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği performansla yarışmanın birincisi oldu. 
Yarışmanın ardından Croydon Valisi Patricia Hay-Justice, Aliyev’e viyolonsel çalışını çok beğendiğini söyledi ve sergilediği harika performans için teşekkür etti. 

Jamal Aliyev’in Görüşü
“Harika bir finaldi. Bütün yarışmacılar çok güzel çaldılar – birinciliği kazandığım için çok mutluyum. Bütün başarılarımın ve çello çalma kabiliyetimin arkasında, herşeyi bana öğreten babam ve dedem – Davut ve Kara Aliyev’e, ve son sekiz senedir emeğini üzerimden eksik etmeyen, müzik dünyasında elde ettiğim başarıya ulaşmamın sırlarını öğrendiğim Profesör Thomas Carroll’a gerçekten minnettarım. Genç bir müzisyen olarak elimden geldiği kadar çok çalışıyorum. Amacım katıldığım yarışmaların ve verdiğim konserlerin hepsinde dinleyicileri mutlu etmek. Bu sene benim için çok başarılı geçti – ilk CD’mi kaydettim, dört yarışma kazandım, ve her ay beş veya altı konser verdim. Temmuz ayında Fransa’da bir festivale katılıyor olacağım. Festival kapsamında 12 günde 12 konser vereceğim.  Bütün bu başarılarımı gerçekleşme aşamasında beni destekleyen Talent Unlimited vakfının kurucusu Canan Maxton ve vakfın gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Yabancı bir öğrenci için Londra’da yaşam kolay değil. Bana çok çeşitli konularda yardım eli uzatan Talent Unlimited’a, bana ve bütün genç Talent Unlimited müzisyenlerine destek sağladıkları için çok teşekkür ederim.”

Haber

İlginizi Çekebilir