Marsel iyi başladı, kötü bitirdi

İkinci turda Kevin Anderson ile karşılaşan Marsel İlhan, Güney Afrikalı rakibine 6-7, 7-6, 6-4, 6-4’lük setlerle yenilerek Wimbledon macerasını noktaladı. İlk sette iki tenisçi de servis kırmayı başaramazken, galibi tie-break belirledi.

Tie-break’te Anderson’ın üst üste yaptığı iki çift hatayı iyi değerlendiren Marsel, servislerine tutunarak seti kazandı ve 1-0 öne geçti. İkinci sette de açılış setine benzer bir görüntü vardı. Bir kez daha servis kırılmadan tie-break’e gidilirken, Marsel tie-break’te 6-3’ü bularak üç set puanı yakaladı. İkisi kendi servisinde olmak üzere bu üç set puanını değerlendiremeyen Marsel, üst üste beş puan yitirdi ve setlere eşitlik geldi.

Üçüncü sette 4-4’e kadar yine karşılıklı servis oyunlarıyla gelindi. Ancak en kritik noktada servis kıran Anderson, seti 6-4 kazandı. Dördüncü sette Marsel’in moral olarak düşmesinden de yararlanarak servis kırma avantajını erken yakalayan Anderson, set sonuna kadar bu avantajı koruyarak maçı noktaladı. Dünya sıralamasının 82. basamağında yer alan temsilcimiz, Grand Slam’lerde çıktığı altıncı ikinci tur mücadelesinden de sonuçsuz ayrılmış oldu. Marsel İlhan daha önce 2012’de de Wimbledon’da ikinci tura yükselmiş, fakat Victor Hanescu’ya elenmişti. Dünya 14 numarası Anderson, üçüncü turda Arjantinli Leonardo Mayer ile karşılaşacak. 29 yaşındaki oyuncu, Wimbledon’da en büyük başarısını geçen yıl son 16’ya kalarak yakalamıştı.

Marsel İlhan – Kevin Anderson istatistikleri

Marsel İlhan - Kevin Anderson istatistikleri

Haber

İlginizi Çekebilir