Richard'dan dört setlik paket

Üçüncü turda Grigor Dimitrov’u eleyen Gasquet, geçtiğimiz yıl dokuz maç puanı kaçırarak yenildiği Nick Kyrgios’tan rövanşı alırken, sağlam bir maç ortaya koydu. İlk servisinde %86’lık kazanma oranı tutturan Gasquet, ön kortu etkin kullandığı mücadelede Kyrgios’a hareket alanı bırakmadı. Backhand rallilerinde genelde rakibine üstünlük kuran Fransız tenisçi, puan vuruşu-hata dengesinde genç Avustralyalı’dan 35 puan fazla çıkardı. 

Servis kırdırarak başladığı ilk seti 7-5 kazanan Gasquet, ikinci seti kolayca aldı. Üçüncü setle birlikte daha agresif oynamaya başlayan Kyrgios, 5-4’te iki set sayısı elde etti, ama oyunu bitiremedi. Tie-break’e gidilen bu sette Richard Gasquet’nin iki maç sayısını kurtaran Nick, mükemmel bir passing shot ile set puanına erişti ve 9/7’lik tie-break oyunuyla maçı uzattı. Ancak dördüncü setin sonunda bu kez bir önceki setin tersi oldu. Kyrgios 6/4 öne geçerken, iki set puanı çeviren Gasquet, rakibinin yaptığı üst üste iki çift hatayla mücadeleyi noktalamış oldu. 

Tek erkeklerde çeyrek finale adını yazdıran ilk isim Vasek Pospisil’di. Kanadalı raket, beş setlik maçta Viktor Troicki’yi iki set geriden gelip 4-6, 6-7, 6-4, 6-3, 6-3 ile geçerken, maç boyunca sadece bir servis oyunu kaptırdı. 13’üncü slam turnuvasında boy gösteren Pospisil, daha önce Avustralya Açık’ta oynadığı iki kez üçüncü tur oynamıştı.

Haber

İlginizi Çekebilir