Sarah Jessica Parker ''Feminist Değilim''

Cosmopolitan’ın bu ayki sayısının kapak kızı olan Sarah Jessica Parker verdiği ropörtajda kendisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sex And The City ile birlikte modern hayatın ”güçlü kadın” ikonlarından biri haline gelen Parker, ”Kendimi feminist olarak tanımlamıyorum, eğer kendimle ilgili bir tanım yapmam gerekirse hümanist kellmesini kullanmayı tercih ederim. Annelerimizin jenerasyonuna hayranlık duyan biri olarak onların verdikleri öğütlerle, hayat dersleriyle yaşıyorum.” dedi.

Irk, renk, din, ve cinsiyet ayrımlarının yapıldığı bir dünyada sadece feminizm’e odaklanmanın yanlış olduğunu belirten güzel yıldız tüm insanların hümanizm adı altında toplanıp büyük bir akım yaratabileceğini savunuyor.

”Farklı olana yapılan dışlamalar, adil olmayan iş saatleri ve maaşlar, ücretli hasta izni, devletin sağlık sekörü içn sağladığı imkanlar… Uzaktan lüçükmüş gibi görünen bu konular aslında hepimizin hayat kalitesini belirliyor. Bu ve bunun gibi konuları daha önemli boyutlara taşıyacak olan yine bizleriz.” diye konuştu.

Haber

İlginizi Çekebilir