Twitter kapatıldı mı?

Twitter’a erişim yasağı geldi. Yaklaşık yarım saattir Twıtter’a girilemiyor. Konuyla alakalı Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili Suruç’a bombalı saldırının ardından yerel mahkemenin kararı ile Twitter‘a erişim yasağının geldiğini açıkladı.
SURUÇ GÖRÜNTÜLERİNE YAYIN YASAĞI
 
Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç’taki terör saldırısına ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına yayın yasağı getirdi. Mahkeme, patlama anının görüntülerine de internetten erişimin engellenmesine karar verdi.
 
Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvurusu üzerine Suruç Sulh Ceza Hakimliği, terör saldırısı görüntülerinin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirdi.
      
Patlama anı görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medya platformlarından da kaldırılmasına karar verildi. Görüntüleri kaldırmayan site ve platformlara erişimin engellenmesi kararlaştırıldı.
      
Erişim Sağlayıcıları Birliğinin (ESB), söz konusu kararı ilgili basın kuruluşları, internet siteleri ve sosyal paylaşım platformlarına bildirdiği öğrenildi.

Yasaklı Twitter’a Nasıl Girilir? ( DNS Değiştirmek ve VPN )

Tam bugün Twitter’a giriş yasaklandı. Peki Twitter’a nasıl girilir?

DNS bir internet sitesine giderken izlediğimiz adrestir. Hükümetler bir siteye giden yolu engellediğinde, izlediğimiz yolu değiştirip, başka bir adres ile başka bir yoldan, gitmek istediğimiz adrese gidebiliriz. Yani devletin bize tanımladığı otomatik DNS adreslerini değiştirip istediğimiz web sitesine gidebiliriz.

DNS Nasıl Değiştirilir?

DNS değiştirmek için Ağ ve paylaşım Merkezi’nden, ağ bağlantısına tıklayın.

dns_degistirme

Ağ bağlantısına tıklayın ve gelen pencerede özelliklere tıklayın.

dns_degistirme (2)

 

fft16_mf2061139

 

Yine açılan pencerede “İnternet Protokolü Sürüm 4(TCP/IPv4) ” seçeneğini seçili hale getirin ve  “Özellikler” e tıklayın.

 

 

dns_degistirme3

 

“Aşağıdaki DNS adreslerini kullan” yazan yere tıklayın ve alttaki yere yeni DNS numaralarını yazın.

dns_degistirme (4)

Örnek vermek gerekirse;

4.2.2.1

4.2.2.2

Open DNS;
208.67.222.222
208.67.220.220
Google DNS;
8.8.8.8
8.8.4.4

Haber

İlginizi Çekebilir