Ankara'daki patlamada 86 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki terör saldırılarında yaralanan 186 vatandaşın hastanelerde tedavi edildiğini, 62’si olay yerinde 24’ü hastanelerde olmak üzere 86 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin Başbakanlık Yeni Bina’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye’nin milletin birlik ve beraberliği demokrasinin sağlıklı yürüyebilmesini hedef alan, insanları da katlederek haince düzenlenmiş terör eylemiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

“Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemine muhatap olduk” diyen Müezzinoğlu, millete, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da şifalar diledi.

Müezzinoğlu, saat 10.04 itibariyle çağrı geldikten sonra saat 10.08’de ambulansların harekete geçtiğini ve saat 10.11 itibariyle 21 ambulansın ekipleriyle birlikte vakalara ulaştığını anlattı.

Miting dolayısıyla olay yerinde 4 ambulansın görevli olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu ambulansların da ilk andan itibaren olaya müdahale ettiğini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, “İlk andan itibaren dinamik bir şekilde müdahale var ama eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde olağanüstü bir panik ortamının olması tabii ki hem kayıplarımızın çoğalması hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında, belki bazı aksamalar da olabilir ama dinamik bir ekip çalışması ve müdahale yapılmıştır” diye konuştu.

Haftasonu olmasına karşın, hastanelerde beyin cerrahından, plastik cerraha, yoğun bakım uzmanlarına kadar bütün ekiplerin çok kısa sürede oluşturulduğunu belirten Müezzinoğlu, olaydan yaklaşık 15 dakika sonra olay yerindeki ambulans sayısının 56 ekibe ulaştığını, UMKE ekiplerinin de görev aldıklarını açıkladı.

Müezzinoğlu, yoğun bir yaralı trafiği oluştuğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:

“Yoğun yaralı trafiğinde ayaktan gelenler dışında şu anda hastanelerimizde 186 hastamız tedavi oluyor. Bunlardan 28’i yoğun bakımlarda, 18’i ameliyathanede tedavi ortamında. Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayımız ne yazık ki 62. Bize ağır yaralı olarak gelip de kaybettiğimiz vaka sayımız da 24. Gerçekten çok ağır bir tablo. Yine ameliyathanede olan vakalarımız, yoğun bakımlarda olan vakalarımız dolayısıyla kayıplarımızın artmasından da açıkçası korkuyoruz. Ümit ederiz ki vaka yoğun bakımlarda veya yaralı vakalarımızı hayata tutundururuz.”

Sağlık hizmetlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için İstanbul’dan da mikro cerrahiden ve diğer ihtiyaç olabilecek dallardan uzmanların Ankara’daki hastanelere getirildiğini belirten Müezzinoğlu, farklı illerden gelen vatandaşlar da olduğunu, bu nedenle talep halinde ambulans helikopter ve uçakların hazır bekletildiğini söyledi.

Haber

İlginizi Çekebilir